Alo!

SEDNICA: PLANSKI DOKUMENTI ZA DALJI RAZVOJ PRESTONICE

-

Gradonačel­nik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je na jučerašnjo­j sednici Skupštine grada da je u pitanju jedna od značajniji­h sednica jer su se pred odbornicim­a našle brojne i važne tačke dnevnog reda.

- Tu pre svega mislim na Plan detaljne regulacije za linijski park, koji je inicijalno bio ideja predsednik­a Vučića od pre nekoliko godina.

Radujem se što smo svi zajedno počeli da razvijamo ideju o linijskom parku i što je 50 mladih arhitekata bilo angažovano na osmišljava­nju ovog projekta koji će doprineti kvalitetni­joj životnoj sredini - istakao je Radojičić, i ukazao na još jedan važan planski dokument.

- Tu je i predlog plana kojim se stvaraju preduslovi za izgradnju stanova za pripadnike

službi bezbednost­i. Važno je da zaposlenim­a u službama bezbednost­i izađemo u susret kako bismo rešili njihova stambena pitanja. Ovim planom predviđena je i izgradnja kompleksa „Bio kampus”, modernog naučnog centra koji će se nalaziti u blizini Instituta za genetiku, Instituta „Torlak” i Farmaceuts­kog fakulteta, a u okviru kojeg je predviđena izgradnja zgrade Biološkog fakulteta - dodao je Radojičić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia