Alo!

BEOGRAD DOBIJA JAVNI REČNI PREVOZ

- PIŠE: EKIPA ALO!

Usvajanjem Odluke o javnom prevozu putnika u linijskoj plovidbi na teritoriji grada Beograđani­ma je dato obećanje da će ubuduće imati priliku da i rečni prevoz koriste kao deo javnog gradskog prevoza.

Time se otvara mogućnost da Grad na rekama uspostavi javni prevoz od Grocke do Obrenovca. Zamenik gradonačel­nika Gorana Vesića objasnio je da će rečni prevoz postati deo javnog gradskog prevoza.

- Do sada je bilo nekoliko pokušaja da se uspostavi javni rečni prevoz, ali je svaki bio bezuspešan. Ubuduće će rečni prevoz moći da koriste putnici sa karticom za javni prevoz, što znači da će ista kartica koja važi za autobuse i tramvaje, važiti i za rečni prevoz. Suština je da ćemo ubrzati putovanje ljudima čije se opštine nalaze na obalama reka. Smanjiće se i broj automobila na ulicama, a biće i manje gužve u saobraćaju - rekao je Vesić.

Rečnim prevozom biće povezano sve od Obrenovca, Grocke, pa do Zemuna, uključujuć­i i Surčin.

- Sledeći korak je da se javni prevoz prilagodi rečnom -objašnjava Vesić i dodaje da putnik neće moći da uđe u vozilo bez pretplatne ili neke druge karte za javni prevoz jer će se validacija karata vršiti na pristaništ­ima i bez nje neće biti dozvoljen ulazak na brod.

Prevoznik neće dozvoliti da na brod uđe putnik pod uticajem alkohola, oboleli od zarazne bolesti, dete mlađe od šest godina bez pratioca i putnik bez karte.

U slučaju kvara plovila, prevoznik mora da angažuje

drugo u roku od dva sata. Putnici sa sobom mogu uneti ručni prtljag, dečja kolica, invalidska kolica, bicikl, psa ili mačku.

 ??  ?? Kartica koja važi za autobuse i tramvaje važiće i za ulazak u plovila na Savi i Dunavu
Kartica koja važi za autobuse i tramvaje važiće i za ulazak u plovila na Savi i Dunavu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia