Alo!

VELJA I MESAR SE PLAŠE SUĐENJA!

Advokati odbrane još nisu primili optužnicu vadeći se na godišnje odmore, pa sud ne može da je potvrdi i zakaže početak suđenja

- PIŠE: EKIPA ALO!

Mesec dana nakon podizanja optužnice protiv 31 člana grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pojedini advokati koji brane optužene još nisu primili optužnicu, vadeći se godišnjim odmorima!

Po primanju optužnice, branioci imaju pravo da u roku od osam dana pošalju sudu odgovor na nju, a tek nakon toga sud će moći da razmatra da li će je potvrditi. Do sada je sudu stiglo tek 15 odgovora na optužnicu.

Kako je ranije saopšteno, pojedini branioci optuženih uopšte neće podnositi odgovore na optužnicu jer im nije dostavljen­a dokumentac­ija iz Francuske, koja se tiče naredbi francuskih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije Skaj koju je, prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova grupa. Izvor Alo! navodi da Belivuk, Miljković i ostali članovi njihove bande na ovaj način kupuju vreme sabotiraju­ći istragu koja se protiv njih vodi. - Namerno odugovlače proces, u nadi da će se situacija nekako promeniti njima u korist, ali sa dokazima koje je tužilaštvo prikupilo protiv njih - to je nemoguće! - objašnjava naš izvor. Sa servera Skaj zaplenjena je komunikaci­ja, audio i video-snimci, kao i fotografij­e brutalnih ubistava za koja se sumnjiči desetak članova ove grupe. Optužnica je podneta sudu 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor. Grupa Belivuka i Miljkovića sumnjiči se za zločinačko udruživanj­e, pet teških ubistava, preprodaju droge i oružja, kao i za jednu otmicu i jedno silovanje mladića.

 ??  ?? Čeka ih doživotna robija: Miljković i Belivuk
Čeka ih doživotna robija: Miljković i Belivuk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia