Alo!

VULIN ODGOVORIO GRLIĆU RADMANU: SRPSKI SVET NIJE POZIV NA SUKOB

-

Ministar unutrašnji­h poslova Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana koji je, govoreći o „srpskom svetu“, rekao da su takve osvajačke politike poražene.

Vulin je istakao da ideja o srpskom svetu nije poziv na sukob, već odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima van Srbije i na ćutanje o zločinima u „Oluji“.

- Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem - rekao je Vulin.

Kako je kazao, srpski svet nastaje da se ne bi ponovio jasenovačk­i genocid i nastaje da „velika Albanija“ne prođe bez brane i otpora. Dodao je da je to politički miran i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja KIM, na rušenje RS, na vraćanje ustaštva

u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorim­a.

- Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti zaključio je Vulin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia