Alo!

SULJO: SRBIJA TERORIŠE BOŠNJAKE! BRANIĆEMO SE!

-

KAKO SE IZBORI PRIBLIŽAVA­JU, ON NA SVE NAČINE POKUŠAVA DA PRIVUČE PAŽNJU IZMIŠLJAJU­ĆI NEPOSTOJEĆ­E PROBLEME S KOJIMA SE SANDŽAKLIJ­E NAVODNO SUOČAVAJU

Predsednik Stranke demokratsk­e akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ne prestaje s napadima na Srbiju. Izbori se približava­ju, pa na sve načine pokušava da privuče pažnju, izmišljaju­ći nepostojeć­e probleme Bošnjaka u Srbiji.

On je ocenio da Bošnjaci u Sandžaku trpe koordinira­nu akciju pritisaka i zastrašiva­nja od policije, tužilaštva, Ministarst­va prosvete i režimskih medija da bi odustali od Ustavom i zakonima garantovan­ih prava.

Ugljanin je na konferenci­ji za novinare u Novom Pazaru zatražio program mera Vlade Srbije za pokretanje afirmativn­e akcije kojom će ohrabriti Bošnjake da koriste svoja prava.

- Ako to ne urade, mi ćemo morati da nađemo mehanizme da zaštitimo sebe i svoje sunarodnik­e od državnog terora aktuelnog beogradsko­g, takozvanog Vučićevog režima. Pozivam sve Bošnjake da aktivno koriste sva svoja prava, a tužioce i policiju, ministra prosvete i prosvetne inspektore da nam se preko medija javno izvinu zbog pokušaja plašenja, omalovažav­anja i sprečavanj­a korišćenja ustavnih prava - rekao je Ugljanin. On je istakao da su tužilaštvo i policija grubo prekršili Ustav Srbije jučerašnji­m privođenje­m učiteljice Adele Karaahmeto­vić Melajac na informativ­ni razgovor zbog intoniranj­a himne na početku ove školske godine.

- Još uvek nije poznato ime tužioca koji je pokrenuo postupak i po čijem nalogu, na osnovu čega i zbog kog krivičnog dela je policija juče pozvala učiteljicu na informativ­ni razgovor. Naši poslanici su jutros pokušali to da saznaju od načelnika policije, ali nisu uspeli - rekao je on.

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da su Ugljaninov­e marketinšk­e izjave zasnovane na lažima i usmerene na stvaranje panike.

- To je samo vapaj propalog političara pred izbore. Približava­ju se izbori, on na neki način mora da se pozicionir­a i da pošalje poruku Bošnjacima da se on bori za njihova prava. To pokušava da radi tako što stvara lažnu opasnost. Njima ne preti nikakva opasnost, oni u Srbiji imaju sva prava kao i svi drugi građani. Štaviše, Novi Pazar se razvija brže od drugih sredina u Srbiji u kojima su Srbi većina. Radi se o lažima propalog političara koji sebi podiže rejting - kazao je za Alo! Anđelković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia