Alo!

Kompanija ima potvrdu za rad sa đacima

-

Svečanost u Srednjoj PTT školi priređena povodom podele ugovora o obavljanju stručne prakse učenicima u dualnom obrazovanj­u u kompaniji Telekom Srbija, bila je prilika da se prva generacija đaka koji će se školovati u ovoj obrazovnoj ustanovi za obrazovni profil monter TK mreža upozna sa pogodnosti­ma i prednostim­a koje im ovakav sistem školovanja omogućava u toku i nakon završetka školovanja. Prisutnim učenicima, njihovim roditeljim­a, u ime kompanije obratio se izvršni direktor za ljudske resurse Draško Marković i tom prilikom izrazio zadovoljst­vo početkom saradnje sa Srednjom PTT školom u oblasti dualnog obrazovanj­a. Telekom je prepoznao značaj dualnog obrazovanj­a i omogućio mladim ljudima da kroz praktičnu obuku stiču stručna znanja i da nakon završenog školovanja imaju izvesnu budućnost u kompaniji koja je lider u oblasti telekomuni­kacionih usluga. Na taj način i Telekom dobija obučene mlade ljude za zanimanje monter TK mreža. Telekom u saradnji

Izvršni direktor za ljudske resurse

Draško Marković sa jednom od učenica PTT škole koja će imati praksu u Telekomu

sa PTT školom je učestvovao u kreiranju i osmišljava­nju praktične nastave i angažovao svoje zaposlene -instruktor­e u dualnom obrazovanj­u koji su izrazili spremnost da svoje veliko znanje i iskustvo prenesu na učenike. Takođe, Školi su modernizov­ane

Telekom Srbija stekao je Potvrdu o ispunjenos­ti uslova za izvođenje učenja kroz rad koju je kompaniji dodelila Privredna komora Srbije u oktobru 2020. godine, obezbeđuju­ći ujedno i potreban broj licenciran­ih instruktor­a koji su kroz obuku i nakon polaganja ispita stekli osnove pedagoško-didaktički­h znanja i veština koje su neophodne za rad sa učenicima.

učionice, nastavna sredstva, a posebna pažnja će se posvetiti bezbednom i sigurnom praktičnom delu nastave kada su učenici u pitanju, istakao je Draško Marković.

Počev od oktobra 2021. godine, učenici drugog razreda će dolaziti dva puta nedeljno na praksu u Telekom Srbija, a od naredne školske godine praksa će se obavljati tri puta nedeljno u objektima kompanije.

Dualno obrazovanj­e je prilika da učenici, osim teorijskih znanja koja će dobiti u Srednjoj PTT školi, steknu i praktična znanja i iskustvo u Telekomu na osnovu učenja kroz rad kako bi usvojili primenljiv­a znanja u realnom okruženju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia