Alo!

TERETNI VOZ NALETEO NA MINIBUS PUN PUTNIKA!

-

Najmanje 13 osoba je povređeno juče u sudaru minibusa i teretnog voza do kojeg je došlo na pružnom prelazu na opštinskom putu Pirot - selo Držina.

Kako kažu u MUP, do saobraćajn­e nesreće je došlo kada vozač autobusa, koji se kretao iz pravca Držine ka Pirotu, nije stao na znak „stop“i nije se uverio da može bezbedno da pređe preko železničke pruge.

Minibus je nastavio dalje kretanje kada je nailazio voz i došlo je do kontakta prednje leve strane lokomotive voza i desne bočne strane minibusa. Kako se navodi, u urgentni centar Opšte bolnice u Pirotu javilo se 13 osoba, među kojima su vozač minibusa i 12 putnika. Vozači oba vozila bila su negativna na alkohol.

Ovaj sudar mnoge je podsetio na jednu od najvećih nesreća na pruzi u Srbiji, kada je u decembru 2018. godine voz u Donjem Međurovu prepolovio autobus „Niš-ekspresa“. U ovom stravičnom udesu je poginulo osam, a povređeno više od 30 osoba.

Vozač autobusa Milan Zdravković (32) iz Nozrine osuđen je na osam godina zatvora. Proglašen je krivim jer se nije se zaustavio ispred pruge i nije pogledao pre prelaska, usled čega je došlo do kobnog sudara.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia