Alo!

MUŽA UBILA LETVOM!

- Kuća u kojoj su živeli Liljana i njen muž Ljubomir Buca Rašić P. P.

Kragujevač­ka policija uhapsila je Ljiljanu P. (68) iz okoline Topole zbog sumnje da je letvom ubila dve godine starijeg nevenčanog supruga!

- Osumnjičen­oj je određeno zadržavanj­e do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu u Kragujevcu saopštio je MUP. Zločin se dogodio u selu Sepci, u šumadijsko­j opštini Rača, u porodičnoj kući ubijenog u kojoj je par živeo. Šta je tačno prethodilo ubistvu, zasad nije poznato. Meštani kažu da je par dugo godina živeo u vanbračnoj zajednici i da je žena bila neuračunlj­iva, ali i da se žrtva čudno ponašala.

- Možda je vikao na nju, a ona tako reagovala, ko će ga znati - kaže jedan od njih.

Sepci su veliko selo, a kuća u kojoj se dogodilo ubistvo je izdvojena, na samom obodu, u zaseoku Polje, tik do susednog sela Bašin u opštini Smederevsk­a Palanka.

Ljubomir Buca Račić, nekadašnji šef Mesne kancelarij­e u Sepcima, dobro je upoznat sa ovom porodicom i problemima koji su je pratili.

- Oni su u vanbračnoj zajednici živeli oko 40 godina. Ona je, mislim, iz Trnave u opštini Topola. Imaju i sina koji je u Domu u Tutinu. Nisu imali nikakvih prihoda. Pomagao im je Centar za socijalni rad. Žena je za koji dinar pomagala u okolnim kućama, a muž nije baš voleo da radi. Vlasnik pekare u Sepcima im je besplatno davao hleb. Teška situacija, svakako objašnjava Rašić.

On dodaje da je žena nedavno izašla iz bolnice gde je bila smeštena nakon što se zarazila koronom.

Kuća je sada prazna jer su živeli sami.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia