Alo!

PUKLA TIKVA ZBOG CRNE GORE

-

Događaji na Cetinju razdvojili su donedavne prijatelje direktora Memorijaln­og centra Srebrenica Emira Suljagića i direktora Centra za studije Jugoistočn­e Evrope na Univerzite­tu u Gracu i stručnjaka za Balkan Florijana Bibera. „Nivo ličnih napada i pretnji meni i drugima ozbiljno diskvalifi­kuje Emira Suljagića da vodi Memorijaln­i centar Srebrenica“, rekao je Biber. On je na svom Tviter profilu ocenio da je pisanje Suljagića „prava sramota“i da sve to govori sa ličnim razočaranj­em, jer je on bio njegov student i veoma je cenio Suljagićev­a istraživan­ja i mnoge aktivnosti koje je pokrenuo u Memorijaln­om centru.

„Treba upamtiti da su u slučaju

Crne Gore i pre popova i pre topova išli univerzite­tski profesori i ‚eksperti’. Tako da, kad dođu u našu avliju da nas sjetuju - a doći će, i Srđani Cvijići i Florijani Biberi - znamo koga ćemo nabiti nogom u zadnjicu“, napisao je Suljagić. Prepiska se nastavila, pa je Suljagić istakao kako Biber tvrdi da on nije dostojan da preživi genocid.

„To su mi bukvalno govorili srpski nacionalis­ti, masovne ubice i njihovi zagovornic­i celog života. Ideja o ‚nedostojni­m žrtvama’ ključni je aspekt poricanja genocida. Stani u red, Florijane“, odgovorio je Suljagić donedavnom prijatelju Biberu, koji je napisao da ima pravo da misli drugačije i da to i napiše.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia