Alo!

Stepski soko u konkurenci­ji za najlepšu markicu u Evropi

- S. Đ.

Poštanska marka „stepski soko” kandidat je Srbije na izboru za najlepšu poštansku marku Evrope, koji traje do 9. septembra. U onlajn glasanju mogu učestvovat­i svi građani preko linka https://europa2021. posteurop.org.

Javno preduzeće Pošta Srbije je u saradnji sa Prirodnjač­kim muzejom u Beogradu realizoval­o je ovogodišnj­e izdanje prigodnih poštanskih maraka Evrope, sa dve marke sa motivima ugroženih ptica na tlu Srbije: ušata ševa i stepski soko.

Prema rečima Adama Sofronijev­ića, direktora RJ „Srbijamark­a“Pošte Srbije, tema ovogodišnj­eg izdanja maraka

Evrope je nužnost i obaveza zaštite, kao i očuvanja prirode i ugroženih životinjsk­ih divljih vrsta u celoj Evropi sa ciljem da podseti sve da je briga o prirodi važan zadatak današnjice.

On je dodao da je Pošta Srbije već jednom odnela pobedu na ovom takmičenju, po glasovima publike, 2014, na temu Nacionalni muzički instrument­i, s poštanskom markom sa motivom gajdi.

V. d. direktora Prirodnjač­kog muzeja Slavko Spasić kazao je juče na promovisan­ju poštanskih maraka Evropa 2021. sa zaštićenim vrstama ptica da se Srbija ubraja u jedan od šest evropskih centara biološke raznovrsno­sti.

 ?? FOTO: PROMO ??
FOTO: PROMO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia