Alo!

NOVA BEBA U ZOO-VRTU

Dođite što pre da vidite preslatko mladunče kojem se još ne zna pol

- PIŠE: S. ĐORĐEVIĆ

Beogradski zoološki vrt od pre par dana bogatiji je za još jednog člana - bebu nilskog konja. Još se ne zna tačno kog je pola mladunče koje je na svet došlo prirodnim putem 13. avgusta, ali kako se uverila i ekipa našeg lista, reč je o jednoj zdravoj i lepoj bebi koja uživa na nosu svoje majke Julke i koja svesno ili nesvesno posetiocim­a uputi i pokoji osmeh.

Kako je za Alo! rekao biolog zoo-vrta Kristijan Ovari, još koji mesec moraćemo pričekati da saznamo kog je pola mladunče ove egzotične životinje koja može dostići težinu preko jedne tone.

- Da li je u pitanju dečak ili devojčica, to će biti nagradno pitanje još neko vreme. Realno gotovo prvih šest meseci je sigurno da bebu nećemo dirati ni razdvajati je od mama Julke, odnosno dok ne dođemo do toga da veterinar treba da se umeša jer mora da daje vakcine - rekao je on, i dodao da mama doji svoje mladunče.

On je pozvao posetioce da što pre dođu i vide bebu nilskog konja jer te životinje brzo rastu, a to je i razlog da se ovom mladunčetu što pre nađe novi dom da bi mogao da se transportu­je avionom.

- Beba će sigurno ići dalje, jer je ovo mali prostor za decu nilskog konja. Imamo jedan matični par i sve izvan toga bila bi gužva. Gledaćemo da smeštaj bude dobar ili čak i bolji nego što je kod nas - naglasio je Ovari.

On je dodao da je tata mladunčeta, koji nikada nije bio agresivan, morao radi predostrož­nosti da bude izmešten da ne bi bio ljubomoran što je ženkina pažnja usmerena ka mladunčetu.

 ??  ?? Mama Julka doji svoju bebu i uživa sa njom na beogradsko­m suncu
Mama Julka doji svoju bebu i uživa sa njom na beogradsko­m suncu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia