Alo!

JOŠ NE VERUJEM DA SAM NA SLOBODI!

Stražari su bili korektni, ali kada se zateknete u svetu ubica i narkomana, počinjete da sumnjate da će istina izaći na videlo, kaže za Alo! Ognjen Petković (18)

- PIŠE: SNEŽANA DŽ. STOJANOVIĆ

Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji se sumnjiči da je 16. maja u restoranu „Oaza“u Aleksincu zadao kobni udarac Aleksi Stojmenovi­ću (26) koji ga je koštao života, izašao je iz pritvora u pola noći, a prve reči koje je izgovorio glasile su: „Ne verujem da sam konačno na slobodi!“

On je napustio Kazneno-popravni zavod Niš u noći između nedelje i ponedeljka, u 00.30 sati, posle četiri meseca provedena iza rešetaka. Ispred kapije su ga sačekali roditelji, stariji brat i nekoliko najboljih drugova. - Zbunjen sam, još ne mogu da shvatim da sam kod kuće. Kako je vreme odmicalo gubio sam nadu da ću izaći na slobodu. Stražari su bili korektni, ali kada se na pravdi boga zateknete u svetu ubica, siledžija, narkomana i dilera, počinjete da sumnjate da će istina izaći na videlo. Kod kuće me je dočekalo još desetak drugova, sa kojima sa razgovarao skoro do svitanja - kaže Ognjen Petković za Alo!, i otkriva da posle toga nije mogao da zaspi.

- Osećao sam umor, ali mi san nije hteo na oči. Mama mi je dala jednu tabletu za spavanje, ali ona uopšte nije delovala. Posle nekog vremena sam popio još jednu, ali mi ni ona nije pomogla, pa sam ostao da razgovaram s mamom sve do šest ujutru ispričao nam je tinejdžer, koji će se u nastavku istrage braniti sa slobode.

Roditelji su izjavili da im je drago što je njihovom sinu najzad ukinut nepravedno određen pritvor.

- Apelacioni sud u Nišu je objektivno sagledao nalaze Nacionalno­g centra za kriminalis­tičku forenziku MUP-A Srbije (NCKF) da Ognjen nije udario Aleksu, već da ga je promašio. Očekujemo da će pravi krivac biti priveden, kao i da će odgovarati svi oni koji su prikrivali dokaze i koji su Ognjenu pokušali da montiraju ubistvo - navodi Ivan Petković, otac osumnjičen­og.

 ??  ?? Brani se sa slobode: Ognjen Petković
Brani se sa slobode: Ognjen Petković
 ??  ?? Presrećni: Porodica dočekala sina iz zatvora
Presrećni: Porodica dočekala sina iz zatvora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia