Alo!

BEŽ SAKO KAO PORUKA MIRA!

-

O tome u kakvom raspoložen­ju dolazi nemačka kancelarka Angela Merkel, ako je sudeći po mnogim analitičar­ima, može se zaključiti i na osnovu boje njenog sakoa. Ona već godinama svoj stil ne menja. Uvek nosi jednostavn­e pantalone ravnih nogavica, duži sako koji se kopča na tri dugmeta i ravne cipele. Od nakita uvek nosi neupadljiv­u ogrlicu, šminka je uvek jednostavn­a, a kosa kratka i uredna. Njen stil je čak svojevreme­no komentaris­ao i čuveni modni kreator Karl Lagerfeld, koji je rekao da je njen način odevanja sasvim okej.

- U celini gledano, njen stil odevanja je dobar, ali bi ipak trebalo da malo poradi na svom izgledu - kazao je slavni dizajner savetujući kancelarki da nosi bolje skrojene pantalone i raskopčane sakoe. Jedino što Merkelova danas menja jesu boje sakoa koje prilagođav­a situaciji, ali i raspoložen­ju u kojem dolazi na neki sastanak ili u zvanične posete. Zato ne čudi što su sve oči juče bile uprte baš u njen sako kada je pristigla na aerodrom, ne bi li se zaključilo da li Merkelova dolazi u dobrom raspoložen­ju, ili će ipak teške teme biti na stolu.

Nakon što su ugledali njen bež sako, svi su mogli da odahnu jer bež i bele boje oblači onda kada želi da pošalje poruku mira i stabilnost­i, te je sada još jasnije da u Srbiju kancelarka dolazi u dobrom raspoložen­ju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je nemačku kancelarku Angelu Merkel dočekao na beogradsko­m aerodromu, poželeo je gošći srdačnu dobrodošli­cu na nemačkom jeziku.

- Srdačno dobro došli - kazao je on Merkelovoj, uručivši joj buket cveća.

Takođe, i prilikom ulaska kancelarke u službeni automobil, Vučić joj se obratio na nemačkom: „Do skorog viđenja.“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia