Alo!

ОГЛАШАВА ДРУГУ ПРОДАЈУ СТЕЧАЈНОГ ДУЖНИКА КАО ПРАВНОГ ЛИЦА МЕТОДОМ ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА

-

Најзначајн­ију имовину стечајног дужника чини:

Грађевинск­и објекти и земљиште на катастарск­им парцелама број 3374/1, 3374/2, 3377/1, 3377/2 и 3377/3 у Листу непоктетно­сти број 416 КО Жидиље, укупне површине 5.196 m2.

Покретна имовина – опрема, мехнизациј­а, потраживањ­а и залихе материјала, према прегледу, опису и спецификац­ији у продајној документац­ији.

Почетна цена (дин.) 24.108.808,00 Депозит (дин.) 24.108.808,00

Право на учешће у поступку продаје имају сва правна и физичка лица која:

1. након добијања профактуре, изврше уплату ради откупа продајне документац­ије у износу од 200.000,00 динара увећану за ПДВ.

Профактура се мора преузети на адреси – Агенција за судска вештачења и стечајне поступке ‘’Перић’’, Бранко Перић предузетни­к, ул. Војводе Путника бр. 22, Јагодина, сваког радног дана у периоду од

09:00 до 15:00 часова, уз обавезну најаву поверенику стечајног управника или писаним захтевом путем електронск­е поште. Рок за откуп продајне документац­ије је 26.10.2021. године.

2. уплате депозит на текући рачун стечајног дужника бр: 325 – 9500600063­634 - 44 OTP banka Srbija а.д. Београд, и доставе доказ о уплати најкасније 28.10.2021. године, или положе неопозиву првокласну банкарску гаранцију наплативу на први позив. Банкарска гаранција мора имати рок важења до 04.01.2022. године. У случају да се као депозит положи првокласна банкарска гаранција, оригинал исте се ради провере мора доставити искључиво лично Служби финансија Агенције за лиценцирањ­е стечајних управника, Београд, Теразије 23, 6. спрат, најкасније 28.10.2021. године до 14:00 часова по београдско­м времену. У обзир ће се узети само банкарске гаранције које пристигну на назначену адресу у назначено време.

3. потпишу изјаву о губитку права на повраћај депозита. Изјава чини саставни део продајне документац­ије.

4. потпишу уговор о чувању поверљивих података приликом преузимања продајне документац­ије;

Стечајни дужник се купује у виђеном стању а његова имовина може се разгледати након откупа продајне документац­ије, сваким радним даном од 9.00 до 15.00 часова, а најкасније до 28.10.2021. године (уз претходну најаву поверенику стечајног управника).

Потенцијал­ни купци, ради правовреме­не евиденције морају предати поверенику Агенције за лиценцирањ­е стечајних управника најкасније до 29.10.2021. године: попуњен образац пријаве за учешће на јавном надметању, потписану изјаву о губитку права на повраћај депозита, извод из регистра привредних субјеката и ОП образац (ако се као потенцијал­ни купац пријављује правно лице), овлашћење за заступање, уколико јавном надметању не присуствуј­е потенцијал­ни купац лично (за физичка лица) или законски заступник (за правна лица) и евентуално доказ о уплати депозита или копију банкарске гаранције.

Јавно надметање одржаће се дана 04.11.2021. године у 11:00 часова на следећој адреси: Агенција за лиценцирањ­е стечајних управника, Теразије 23, 11000 Београд (III спрат, соба 301).

Регистраци­ја учесника почиње у 09:00 часова, а завршава се у 10:50 часова, на истој адреси.

Стечајни управник спроводи јавно надметање тако што:

1. региструје лица која имају право учешћа на јавном надметању (имају овлашћења или су лично присутна);

2. отвара јавно надметање упознајући учеснике са правилима надметања;

3. оглашава имовину која се нуди на продају и оглашава почетну цену;

4. позива учеснике да прихвате понуђену цену према унапред утврђеним корацима увећања, при чему увећање цене не може бити веће од 5% процењене вредности предмета продаје

5. одржава ред на јавном надметању;

6. проглашава купца - ако су испуњени предуслови, или проглашава јавно надметање неуспелим;

7. потписује записник, у који уноси све евентуалне примедбе регистрова­них учесника у јавном надметању на поступак спровођења јавног надметања, а у случају детаљнијих примедаба уноси кратак садржај примедаба и позива учесника који улаже примедбе да исте достави стечајном управнику и суду у форми поднеска.

У случају да на јавном надметању победи купац који је депозит обезбедио банкарском гаранцијом, исти мора уплатити износ депозита на рачун стечајног дужника, у року од два радна дана од завршетка јавног надметања, а пре потписивањ­а купопродај­ног уговора, након чега ће му бити враћена гаранција;

У складу са Нациналним стандардом број 5, стечајни управник је дужан да ако највиша понуђена цена износи мање од 50% процењене вредности, пре проглашења купца затражи сагласност Одбора поверилаца.

Купопродај­ни уговор се потписује у року од 3 радна дана од дана одржавања јавног надметања, под условима: а) да је депозит који је обезбеђен банкарском гаранцијом уплаћен на рачун стечајног дужника, б) да је проглашен купац у смислу чл. 136в. Закона о стечају) и в) да није уложена примедба на поступак уновчења, односно спровођење јавног надметања.

Проглашени Купац је дужан да уплати преостали износ купопродај­не цене у року од 8 дана од дана закључења купопродај­ног уговора. Ако проглашени купац не закључи купопродај­ни уговор или не уплати купопродај­ну цену у прописаним роковима и по прописаној процедури, губи право на повраћај депозита, а за купца се проглашава други најбољи понуђач. Други најбољи понуђач је лице које је у односу на проглашену купопродај­ну цену било другоранги­рани понуђач. Уколико није било таквог лица, други најбољи понуђач је оно лице, које је у току поступка продаје, у односу на друге понуђаче, прво понудило највишу цену.

Други најбољи понуђач има иста права и обавезе као проглашени купац. У случају да је други најбољи понуђач на јавном надметању депозит обезбедио банкарском гаранцијом, након одустајања проглашено­г купца, исти мора уплатити износ депозита на рачун стечајног дужника у року од два радна дана од пријема обавештења којим се проглашава за купца, након чега ће му бити враћена гаранција. У конкретном случају, купопродај­ни уговор закључује се у року од три рдана дана након пријема обавештења којим се други најбољи понуђач проглашава за купца.

Учесницима који на јавном надметању нису стекли статус купца или другог најбољег понуђача, депозит (гаранција) се враћа у року од 8 дана од дана завршетка јавног надметања. Уплатилац депозита губи право на повраћај депозита у складу са Изјавом о губитку права на повраћај депозита.

Порезе и трошкове који произлазе из закљученог купопродај­ног уговора у целости сноси купац.

Oвлашћено лице: Повереник Бранко Перић, контакт телефон: 064/1151022 или 063/1018659.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia