Alo!

MEDALJA ZA SRBIJU!

- PIŠE: D. J. BUŽIĆ

Dva Rusa. Dva suva bokserska zlata. Dva šampiona Srbije.

Vahid Abasov i Sadam Magomedov kao nove perjanice Crvene zvezde ove sezone titulama prvaka države na nedavno održanom finalu u Šapcu u velter i teškoj kategoriji gotovo sigurno su obezbedili mesto u našoj reprezenta­ciji za superspekt­akl u Beogradsko­j

Areni (24. oktobar - 6. novembar). I ne samo to - obojica pucaju na medalju!

I Vahid i Sadam, kao ponosni Rusi, ističu da već sada s velikim zadovoljst­vom ulaze u ring pod srpskom trobojkom i da bratskom narodu žele da poklone odličja kojima će se svi dičiti.

Da je Abasov predodređe­n za uspon na sam svetski vrh, dovoljno govori činjenica i ko mu je otac.

- Moj pokojni otac Vagif je nosilac šampionske titule još iz vremena Sovjetskog Saveza. Bio je master sporta, dobitnik je nagrade za razvoj plemenite veštine u Rusiji. Od njega sam i naučio da čovek ne treba da se zadovoljav­a nacionalni­m titulama, moji planovi su vezani za odličja na evropskom i svetskom nivou. Tako će biti na Svetskom prvenstvu u Beogradu - kaže Vahid, 24-godišnjak rođen u Samarskoj oblasti.

I njegov zemljak Magomedov, rođen na Kavkazu, primećuje uspon srpskog boksa. Sebe naziva bokserskim vojnikom, patriotom i naglašava da mu je ukazana velika čast što su se dva nacionalna saveza, ruski i srpski, dogovorila o međusobnoj saradnji.

- Čim sam saznao da je Nenad Borovčanin, predsednik BSS, izrazio želju da dođem u Srbiju i da prenesem znanje koje sam stekao u ruskoj školi boksa, s oduševljen­jem sam prihvatio taj izazov. Sada mi je posebno drago što nosim dres Crvene zvezde, što sam član kluba tako slavnog imena. Imamo šest osvojenih medalja na pojedinačn­om Prvenstvu Srbije, to je dokaz da se Crvena zvezda uspešno vraća u sam vrh ovdašnjeg boksa. Što se Svetskog prvenstva tiče, nemojte se iznenaditi ako Srbiji donesemo neku medalju - kaže za Alo! ovaj šampion.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia