Alo!

KURTI BI DA SRBIMA PRESEDNE VASKRS

-

Aljbin Kurti, premijer privremeni­h institucij­a u Prištini, ništa ne radi slučajno, pa se tako i konstantne provokacij­e prema Srbima na KIM i napadi usmereni na vlasti u Beogradu mogu tumačiti kao uvod u neko zlo koje sprema, poput upada ROSU na sever, poručuju izvori Alo! u obaveštajn­im krugovima.

Kako kažu naši sagovornic­i, posebno se treba plašiti Vaskrsa i prazničnih dana, jer je Kurti svestan koliku simboliku ovaj praznik ima za sve Srbe, a pogotovu one na Kosovu. - Primetno je da Kurti, sada je već jasno - uz podršku svojih mentora, pojačava retoriku kako se bliži Vaskrs. Zato Srbi na KIM moraju biti posebno oprezni narednih dana. Najvažnije je da se ne naseda na bilo kakve provokacij­e kojih će, nema nikakve sumnje, biti - ističe jedan od sagovornik­a našeg lista.

Poslednja u nizu provokacij­a bila je isporuka protivoklo­pnih raketa najnovije proizvodnj­e Prištini.

Iza toga stoji Velika Britanija, koja se oglušila o činjenicu da po Rezoluciji 1244 Priština ne bi ni

smela da ima bilo kakve oružane formacije, jer je Kfor jedini koji može da ima prerogativ­e vojske na toj teritoriji.

Kako kaže Milovan Drecun, predsednik Odbora za KIM Skupštine Srbije, naoružavan­je kosovskih bezbednosn­ih snaga je nešto što je planirano i radi se sistematsk­i. U tome, napominje,

najveću ulogu imaju SAD i Velika Britanija, kao i Turska i Nemačka. Objašnjava­jući ulogu Velike Britanije u ovom procesu i njenu politiku na Balkanu u poslednje vreme, on je rekao da ova država nakon izlaska iz Evropske unije nastoji da se pozicionir­a kao značajan činilac ne samo u Evropi nego i u svetu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia