Alo!

BEOGRADSKI IZBORI U DECEMBRU OPOZICIJA U RASULU!

Protivnici vlasti nespremno dočekuju nove izbore u glavnom gradu za koje su se toliko borili, a najveći sukob je na relaciji Dragan Đilas - Vuk Jeremić

- PIŠE: EKIPA ALO! Naprednjac­i spremni za nove izbore, dok su opoziciona­ri zauzeti prepucavan­jem ko radi za Vučića

Građani Beograda bi mogli ponovo da izađu na glasanje već u decembru, saznaje Alo! iz dobro obavešteni­h izvora. Opoziciona­ri, upravo ti koji su priželjkiv­ali da Beograđani ponovo izađu na birališta, u potpunom su rasulu i zauzeti su međusobnim svađama i prepucavan­jem ko je pravi, a ko lažni opoziciona­r.

Naime, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, izjavio je da ako najjača opozicija hoće izbore, ići će se na njih, a prema našim saznanjima kraj ove godine bi mogao biti pogodan za ponavljanj­e izbora u glavnom gradu.

- Ukoliko najjača opoziciona lista bude želela da ide na prevremene gradske izbore, mi smo spremni - poručio je on, i dodao da će to biti njegov predlog Predsedniš­tvu i Glavnom odboru SNS-A.

To je, rekao je Vučić, njegov odgovor na predlog lidera SSP-A Dragana Ðilasa o novim izborima u Beogradu, koji je izneo u razgovoru prošle sedmice.

- Smatramo da je logično da postoji neka pauza pa da idemo na izbore u martu, ali ako budu insistiral­i, mi nemamo problem da idemo i ranije na te izbore i to će biti moj predlog SNS-U rekao je Vučić.

S druge strane, opoziciona­ri su u haosu, a najveći sukob je na relaciji Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Odnosi između njih su nikad gori, te je ujedinjava­nje pred ponavljanj­e izbora nemoguće, o čemu je Alo! juče pisao. Predsednik Narodne stranke ne propušta priliku da oplete po nekadašnje­m saradniku optužujući ga da je lažna opozicija.

- Vučić ima većinu u Beogradu i sad mene neko ubeđuje da je Đilas otišao tamo i za sat vremena ubedio Vučića. Kao što kaže jedan Đilasov blizak saradnik, pa je l’ mislite da se ja kopčam na leđa? - istakao je Jeremić pre nekoliko dana.

Lider pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinovi­ć ne veruje da će doći do ponavljanj­a izbora u Beogradu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia