Alo!

ŠARIĆ TELEFONE PLATIO POLA MILIONA EVRA

Sedam kriptovani­h uređaja Šariću je dostavila jedna poznata javna ličnost za ogromnu svotu novca. Uz pomoć njih organizova­o je šverc kokaina iz Južne Amerike, ali i ubistvo u Ekvadoru

- PIŠE: EKIPA ALO! Šarić koristio zaštićene aplikacije Skaj i Anem Đavolji advokat: Lazarević

Darko Šarić iz Pljevalja, koji je 14. aprila uhapšen u svojoj vili na Dedinju, dok je bio u pritvoru za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike navodno je imao sedam kriptovani­h i satelitski­h mobilnih telefona koje je koristio za organizaci­ju zločina! Te uređaje platio je vrtoglavih 500.000 evra, a u ćeliju mu ih je dostavila jedna poznata ličnost, ekskluzivn­o saznaje Alo!.

Izvor našeg lista navodi da su telefoni imali šifrovane aplikacije „Skaj“i „Anom“, koje korisnicim­a nude najviši stepen zaštite sadržaja. Sumnja se da je Šarić od 2014. do ponovnog hapšenja te uređaje i platforme koristio za organizaci­ju ubistava i šverca velike količine droge iz Južne Amerike u Evropu.

- Pljevljak je debelo platio telefone, nadajući se da policija neće ući u trag porukama koje je razmenjiva­o sa svojim saradnicim­a na slobodi, naročito zbog toga što se sadržaj posle izvesnog vremena briše. Međutim, to je bio samo mamac koji je Šarić zagrizao, kao i mnogi pre njega. Evropol i Jurodžast uspeli su da presretnu komunikaci­ju koju je iz ćelije vodio sa članovima svoje grupe čitavih osam godina, što je rezultiral­o njegovim hapšenjem - navodi naš izvor, i dodaje da policija ima saznanja ko je narko-bosu doneo telefone i da je tim povodom pokrenuta istraga.

Prema sumnjama istražitel­ja, Šarić je putem tih šifrovanih uređaja naručio ubistvo bivšeg saradnika Milana Milovca (47), zvanog Cigla i Čupavi, koji je 12. januara 2021. izrešetan u Ekvadoru. Mediji su objavili poruke koje su presreli Evropol i Jurodžast iz kojih se zaključuje da je Pljevljak ubistvo Milovca organizova­o sa Petrom Ćosićem Šarcem iz Splita, koji je uhapšen u Hrvatskoj kao vođa tamošnjeg ogranka klana. „Sum

Sumnjam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sada kraj PORUKA KOJU JE ŠARIĆ NAVODNO POSLAO ĆOSIĆU

EVROPOL I JURODŽAST SU IZ ŠIFROVANIH PORUKA OTKRILI DA JE ŠARIĆ UBISTVO MILANA MILOVCA (47) CIGLE DOGOVARAO SA PETROM ĆOSIĆEM IZ SPLITA

njam u Čupavog. Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sada kraj. Ne želim da razmišljam hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobiti svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos svemu, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Bežao sam od toga, mislio sam urazumiće se“, piše u poruci za koju se sumnja da ju je poslao Šarić. Sudeći po prepisci, Šarić se krio iza Pin-ova 8I1JDW, 2MIPSK i F8BD55.

- Te šifre pojavljuju se u prepisci samo tokom planiranja ubistva Milovca. Toj osobi su ostali članovi grupe iskazivali veliko poštovanje - navodi izvor.

Milan Milovac je, podsetimo, posle pucnjave izvesno vreme proveo u bolnici, ali lekari nisu uspeli da ga spasu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Milan Milovac
Milan Milovac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia