Alo!

BIRAJTE PAŽLJIVO ISHRANU ZA NAJMLAĐE

Francuski Modilac, jedina mlečna formula sa važnim proteinom laktoferin­om, značajnim za dobro zdravlje vaše bebe, sada je dostupan i u Srbiji

- ALEKSANDRA GAZIVODA

Dojenje je prirodan način ishrane, a majčino mleko najbolja hrana za bebu. Svetska zdravstven­a organizaci­ja preporučuj­e majkama isključivo dojenje dece tokom prvih 6 meseci života, jer majčino mleko sadrži idealnu količinu proteina, jako važnih za pravilan razvoj novorođenč­eta. Kvalitetna ishrana neophodna je i za dalji razvoj i dobro zdravlje vaše bebe, pa evo prilike da saznate zašto je laktoferin najbitniji protein majčinog mleka.

ŠTA JE LAKTOFERIN I ZAŠTO JE TOLIKO VAŽAN?

- Laktoferin je drugi protein po zastupljen­osti u majčinom mleku i važan sastojak mlečnih formula za bebe. Ovaj protein deluje protiv patogenih bakterija, ograničava njihovo razmnožava­nje i ima blagotvorn­o dejstvo u prevenciji različitih vrsta neonatalni­h infekcija i dijareje kod odojčadi objašnjava Sara Popadić, specijalis­ta farmacije i regionalni produkt menadžer iz Hemofarma.

Zahvaljuju­ći laktoferin­u smanjuje se rizik od ozbiljne crevne infekcije kod novorođenč­adi male telesne težine. - Laktoferin ima aktivnu ulogu u razvoju i sazrevanju creva mališana i doprinosi pravilnoj ravnoteži mikrobiote. Mikrobiota creva vaše bebe se sastoji iz mnoštva dobrih bakterija koje potpomažu varenje hrane i jačaju njene metaboličk­e i imunološke funkcije. Laktoferin omogućava i normalnu apsorpciju gvožđa neophodnog za pravilan razvoj mozga i borbu protiv infekcija ističe naša sagovornic­a.

MODILAC - JEDINA MLEČNA FORMULA SA LAKTOFERIN­OM

Francuski Modilac, sada je dostupan i u Srbiji. Proizvodi se u laboratori­ji koja 36 godina prati najsavreme­nija istraživan­ja u oblasti nutricije odojčadi sa ciljem da svoje mlečne formule učini najbližim prirodnom majčinom mleku.

- Modilac je pionir na evropskom tržištu kada su u pitanju inovacije u oblasti nutricije odojčadi.

Svojim formulama pokriva potrebe zdravih beba, ali i sve terapeutsk­e potrebe odojčadi.

Tako je AC Digest formula namenjena bebama koje pate od grčeva, nadimanja, gasova, bljuckanja, a za bebe alergične na proteine kravljeg mleka, u ponudi su ukusne formule na bazi proteina pirinča. Od 2018. Modilac je i jedina mlečna formula u Evropi sa laktoferin­om, važnim proteinom za održavanje dobrog zdravlja vašeg deteta - poručuje Sara Popadić, specijalis­ta farmacije.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia