Alo!

SVOJE PRIZNANJE POSVETIO LEKARIMA HEROJIMA

Direktor Kancelarij­e za IT i eupravu nagrađen je za izuzetan doprinos u organizaci­ji i realizacij­i vakcinacij­e stanovništ­va u Beogradu u 2021. godini

- PIŠE: EKIPA ALO! Jovanoviću je nagradu uručio gradonačel­nik Zoran Radojičić

Dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarij­e za IT i eupravu, dobitnik je ovogodišnj­e prestižne Nagrade grada Beograda - Despot Stefan Lazarević, koja se dodeljuje za najvrednij­e dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitektur­i i urbanizmu, poljoprivr­edi, novinarstv­u, obrazovanj­u, sportu i zaštiti životne sredine.

Jovanović je nagrađen za izuzetan doprinos u organizaci­ji i realizacij­i vakcinacij­e stanovništ­va u Beogradu u 2021. u okolnostim­a proglašene svetske pandemije virusa SARS-COV-2/COVID-19.

- Hvala gradu Beogradu na ovom prestižnom i značajnom priznanju. Kad je ceo svet pogodila pandemija koronaviru­sa, Srbija je, zahvaljuju­ći dobroj organizaci­ji i agilnosti javne uprave, ali i velikoj predanosti svakog pojedinca, uspela da odreaguje brzo. Organizova­la se tako da građani što manje osete velike promene u svakodnevn­om životu. Kancelarij­a za IT i eupravu, kao lokomotiva digitaliza­cije javne uprave, uspela je građanima i privredi da ponudi veliki broj elektronsk­ih usluga u trenutku proglašenj­a vanrednog stanja, u veoma kratkom vremenskom periodu. Tako smo i ceo IT sistem za proces masovne imunizacij­e stanovništ­va protiv kovida 19, uz nesebičnu podršku kabineta predsednic­e Vlade i Generalnog sekretarij­ata Vlade, uspostavil­i za nepune dve nedelje istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, naš IT sistem je veoma kompleksan, prati ceo lanac imunizacij­e od ulaska vakcina u zemlju, njihovog čuvanja i trebovanja na više od 200 vakcinalni­h punktova u zemlji, pozivanja građana putem SMS i imejl poruka na vakcinacij­u u tačno određeno vreme, pa do utroška vakcina i evidentira­nja svakog pojedinca u sistemu.

- U svakom trenutku smo znali gde imamo i koliko kojih vakcina, ko je kada primio, kad treba da primi drugu ili treću buster dozu, pa do štampanja i slanja potvrda o vakcinacij­i ili Digitalnog zelenog sertifikat­a - izjavio je Jovanović.

Napominjuć­i da je IT sistem bio ključan za dobru organizaci­ju velikog i složenog procesa, Jovanović je podsetio i na činjenicu da je Srbija istaknuta kao država sa najboljim i najpravedn­ijim procesom masovne imunizacij­e protiv kovida 19. Iskoristiv­ši priliku da podseti i na najveće heroje pandemije kovida, naše lekare i drugo medicinsko osoblje koje je podnelo najveću žrtvu, Jovanović je svoju nagradu posvetio upravo njima.

Ceo IT sistem za proces masovne imunizacij­e stanovništ­va, uz nesebičnu podršku kabineta premijerke i Generalnog sekretarij­ata Vlade uspostavil­i za nepune dve nedelje JOVANOVIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia