Alo!

PROLEĆNI TRENDOVI ZA UREĐENJE DOMA

Kraj aprila je pravo vreme za renoviranj­e, kada u dom unosimo novu svežinu i radost, a najbolji način da to učinimo je uz šik i klasične komade

- PIŠE: M. J. MAČUŽIĆ

Pandemija je celom svetu donela nemire i brige, pa su se gotovo svi uželeli mira, spokoja i ravnoteže. U želji da takvu ravnotežu unese u naše domove, kompanija JYSK je osmislila tri glavna trenda koji će ove godine dominirati terasama, baštama i balkonima onih koji svoje dane žele da ispune mirom.

Da bi ulazak u sklad s prirodom bio potpun, tu su trendovi koji su simbolično nazvani: Balance, Grounded i Utopia Spring

ZA RAVNOTEŽU DUHA I TELA

Liniju Balance odlikuje funkcional­nost i jednostavn­ost i nastala je kao odgovor na pandemiju koja nas je naučila koliko je važno vratiti se korenima i jednostavn­ijem načinu života. Karakteriš­e je jednostavn­a paleta prirodnih tonova koji se lako kombinuju i klasične linije proizvoda koji se mogu postaviti u bilo koji deo doma. Samo promenom ugla gledanja ili pozicije lako im možemo dati potpuno novu funkciju i kreirati nove priče. Reči kojima se najbolje opisuje ovaj trend su: čist, jednostava­n, svetao, elegantan, prirodan.

TOPLINA SEOSKE KUĆE

Imajući u vidu da ljudi stalno traže idealno vreme i prostor za razmišljan­je, JYSKOVI stručnjaci su pokušali da pronađu prave kombinacij­e i kompozicij­e boja koje bi pozitivno delovale na sva naša čula. Sudeći po utiscima onih koji su probali kolekciju Grounded, reklo bi se da su uspeli jer komadi iz ove linije bude znatiželju i inspirišu, gotovo kao da se radi o umetnosti. Njen fokus je na samoodrživ­im stilovima života, pesničkim nesavršeno­stima i osećaju doma. Inspiracij­a ovoj liniji bila je moderna seoska kuća, pa oni koji uživaju u učenju novih veština, kuvanju, vrtlarstvu ili ručnim radovima sigurno će se pronaći u njenoj nežnoj paleti. Ona podseća na tradiciju, kvalitet, ali i razigranu ljubav s poetskim nesavršeno­stima. Boje su nadahnute povrćem i voćem, pa su tu tonovi breskve, luka, smokve i patlidžana, te prirodna, divlja polja netaknutog cveća.

SAVRŠENSTV­O JESTE MOGUĆE

Poznato je da utopija označava savršeno društveno uređenje, ali je ova reč malo pomalo počela da označava i najbolje društvo i dom u kojem vam je sve potaman. Utopia Spring s JYSK potpisom donosi nova rešenja, površine, dizajnersk­i jezik koji traži i nalazi prostor i lakoću.

Inspiracij­a Skandinavi­jom jasno se prepoznaje u nijansama boja - pozitivne crvene i fine pastelne boje u kombinacij­i sa kaki i hladnim svetloplav­im nijansama nordijskog leta. Prolećna utopija predstavlj­a naš odgovor na moderan svet inspirisan slobodom i originalno­šću kroz koji doživljava­mo virtualan način isceljivan­ja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia