Alo!

OD SKLADIŠTA DO RAJSKOG VRTA Mali prostor - mali nameštaj Fotelja za sanjarenje

- PIŠE: M. J. MAČUŽIĆ

Mali prostor nikako ne treba da vas obeshrabri, jer su dovitljivi tvorci nameštaja bili inspirisan­i komadima na preklop, razvlačenj­e i za više namena. Zato birajte stočić, stolice, ležaljke na rasklapanj­e, koji su istovremen­o stabilni i funkcional­ni. Sanduk za odlaganje uz pomoć prostirke postaće sjajnamult­ifunkciona­lna klupa.

Jastuci nisu dobri prijatelji samo u dnevnoj sobi, naprotiv, na ograničeno­m prostoru terase oni će biti idealan način da obezbedite udobnost, čak i kada vaše stolice nemaju naslon ili mekano sedište.

Za vrele letnje dane neophodan je suncobran, ili tenda, koji će vam omogućiti da i po najvećoj žezi uživate u svojoj oazi. U zavisnosti od budžeta i prostora, možete da izaberete male tende - takozvana jedra, ali i velike suncobrane prečnika do 3,2 metra.

Prvi znaci proleća podsetili su nas koliko nam prija boravak na svežem vazduhu. Za one koji svaki slobodan trenutak žele da iskoriste napolju terasa je pravo utočište. Bez obzira na veličinu, svaka terasa se uz nekoliko trikova može pretvoriti u oazu za uživanje na otvorenom.

Ništa slađe od trenutka kada se na kraju ili napornog dana zavalite u udobnu fotelju i kujete planove za nove pobede. Zato je neophodno da bar jedna, glavna na terasi bude udobna za vaša leđa.

Ako planirate da najlepše večeri provodite opušteno na terasi, ne želite da gazite bosi po pločicama ili betonu. Idealno rešenje za to su podne obloge koji su otporne kako na vlagu, tako i na jake sunčeve zrake. Poslužiće i ako volite da sedite na podu.

Koliko god da ste se potrudili da sve namestite da bi vaš mali raj stvarao utisak lepote i topline, neophodna je dekoracija u vidu lampi, fenjera ili zanimljive skulpture.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: PROMO, SHUTTERSTO­CK ??
FOTOGRAFIJ­E: PROMO, SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia