Alo!

SRBIJA IZMEĐU DVA VASKRSA

- Iva Štrljić i Marko Kešelj B. P.

Štrljićeva je otkrila da voli da provodi uskršnje praznike sa decom svojih prijatelja, i da s njima voli da farba jaja. - Na sam dan Uskrsa ću biti sa mamom i bratom. Građanima želim da uživaju sa ljudima koje vole. Ako imaju neku nesuglasic­u, ili teskobu u vezi s nekom osobom, neka tu osobu pozovu i pokušaju da izglade situaciju. I za praznike, ali i uopšte u životu, čovek uvek treba da od sebe da ono najbolje, da dobrotom pobeđuje i da bude blagonaklo­n prema svojoj okolini - rekla je ona.

Više od dvadeset novih fabrika, hiljade kilometara puteva, brza pruga kojom se razdaljina između Beograda i Novog

Preko 20 stranih investitor­a, i to iz redova najrenomir­anijih svetskih kompanija, odlučilo se da radi i gradi u Srbiji. Ono što je posebno bitno, jeste to što nove pogone otvaraju firme koje su ranije došle i počele biznis u našoj zemlji. To pokazuje koliko su zadovoljne. Ne možemo pomenuti sve, ali evo nekih investicij­a: „Kontinenta­l“, „Nidek“, „Beri Kalebo“(Novi Sad), „Leoni“(Kraljevo), „Brose“(Pančevo), „Magna“(Aleksinac), MTU (Nova Pazova), „Bojsen“(Subotica), „Regent“(Svilajnac)...

Pored svega toga, gradimo i fabriku kineskih vakcina „Sinofarm“u Beogradu, a „Torlak“je osposoblje­n za proizvodnj­u ruskih.

Sada prelazi za manje od 35 minuta, supermoder­ni Klinički centar u Beogradu, nove bolnice...

Ovo su samo neke od deonica koje su puštene u saobraćaj ili se na njima radi: Moravski koridor, Preljina - Požega i dalje ka granici Crne Gore, Kuzmin - Sremska Rača, Dunavski koridor (Požarevac - Veliko Gradište - Golubac), auto-put od Niša do Merdara, Fruškogors­ki koridor, Šabac - Loznica, završetak obilaznice oko Beograda, obilaznica oko Kragujevca.

Početkom septembra prošle godine završena je treća kovid bolnica u Srbiji (Novi Sad). Pre toga otvorene su one u Batajnici i Kruševcu.

Sve je ovo sletelo na mapu Srbije u proteklih 12 meseci, između dva Vaskrsa.

Uz početak radova na gradnji beogradsko­g metroa, čime je počeo da se ostvaruje decenijski san Beograđana, prethodni period obeležilo je puštanje u saobraćaj brze pruge između Beograda i Novog Sada, kojom jezdi sada već čuveni „Soko“. Radi se i na daljem delu trase ka Subotici, dok Mađari grade deo od granice do Budimpešte.

Krajem prošle godine otvorena je Kula Beograd, novi simbol prestonice. Sa

168 metara visine postala je najviša građevina u ovom delu Evrope.

 ?? ?? Odnela pobedu u finišu: Marija Obradović
Odnela pobedu u finišu: Marija Obradović
 ?? FOTOGRAFIJ­E: DEJAN BRIZA, TANJUG ??
FOTOGRAFIJ­E: DEJAN BRIZA, TANJUG
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia