Alo!

PROLEĆE IZ BAJKE

Božicamark­ović, Zvezdina odbojkašic­a, raduje se duploj kruni po povratku iz Azije Na poslednjem fudbalskom derbiju smo izašle s peharima pred punu Marakanu, neverovata­n osećaj

- PIŠE: M. MILENOVIĆ

Zvezdine odbojkašic­e su posle devet godina vlasnice duple krune. Najpre su zgrabile nacionalni Kup, 18. u istoriji, zatim i šampionski pehar, 28. za klub s „Marakane“.

Trofejima osvojenim u samo mesec dana radovala se i Božica Marković (24). Lepa odbojkašic­a se vratila letos iz daleke Azije i, eto, već u prvoj sezoni može, kao i saigračice, da se pohvali ogromnim uspehom. Tim više što je Zvezda prethodni put bila prvakinja 2013, a pobednica Kupa Srbije 2014.

- Osećaj je fenomenala­n. I pored svih problema koji su nas pratili, uspele smo da slavimo u oba takmičenja. Presrećna sam - priča za Alo! reprezenta­tivni srednji bloker.

Da bude iskrena, kaže, očekivala je ovakav epilog sezone.

- Ekipa je napravljen­a za osvajanje trofeja i drago mi je što sam deo nje. Kad sam prošlog leta razgovaral­a s direktorom kluba Nikolom Rosićem, shvatila sam da imamo iste želje i ciljeve i sad se pokazalo da je povratak bila moja prava odluka.

Prethodnu sezonu je provela daleko od kuće, u

Kineskom

Tajpeju. - Tajvan je, pre svega, životno iskustvo, tek onda igračko. Tamo, daleko od bližnjih, bolje sam upoznala sebe i napredoval­a ne samo kao igrač već i kao osoba. Uspomene za ceo život. Pamtiću i navijače. Obeležili su mi vreme provedeno tamo. Pravili su lutke s mojim likom! Odbojkaški fanatici.

U Srbiji, nažalost, nema te euforije u ženskoj klupskoj odbojci, mada su tribine bile sve punije kako se sezona bližila kraju.

- Hvala navijačima što su nas bodrili u najbitniji­m trenucima. Posebno hvala za ovacije na poslednjem fudbalskom derbiju, kad smo izašle s peharima pred punu „Marakanu“. Neverovata­n osećaj.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia