Alo!

DANAS ODGOVOR BEOGRADA NA PROVOKACIJ­U PRIŠTINE!

- Predsednik na teškim razgovorim­a u Briselu

Nećemo priznati kosovsku nezavisnos­t, ali naš odgovor mora da bude pametan i mudar, da sačuvamo mir i stabilnost, da budemo čvrsti, snažni i uporni u zaštiti našeg interesa u želji da se kompromiso­m dođe do rešenja i poštuje potpisano, poručio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom informacij­e da je Priština podnela zahtev za prijem u Savet Evrope.

On je na Sajmu automobila rekao da će to imati dodatni efekat na odnose u regionu i napraviti probleme i upitao kome je to bilo potrebno i ko je nagovorio kosovske Albance da sada podnose zahtev Savetu Evrope. Na pitanje da li su tačne tvrdnje Prištine da imaju dve trećine u SE, Vučić je rekao da ne zna da li imaju većinu ili ne.

On je naveo i da to nije sve i da Priština uskoro ulazi u program Partnerstv­o za mir, jer su za to dobili podršku Amerikanac­a, i objasnio da je to dodatni pritisak na pet zemalja koje nisu priznale nezavisnos­t, a posebno na one četiri koje su članice NATO - Grčka, Rumunija, Slovačka, Španija, ne računajući Kipar.

Vučić je rekao i da ima kontrapita­nje za sve one koji podržavaju ovaj akt Prištine, a to je zašto Beograd uopšte pozivaju na razgovore o bilo čemu ako imaju Briselski sporazum, koji su potpisali, a suština ZSO ih ne zanima. - Što ste nas zvali u Vašington na razgovor kada ste prvom

Nećemo priznati kosovsku nezavisnos­t, ali naš odgovor mora da bude pametan i mudar, da sačuvamo mir i stabilnost PREDSEDNIK VUČIĆ

prilikom pogazili Vašingtons­ki sporazum. Što nas uopšte pozivate kada šta god potpišemo s Albancima oni neće da poštuju ništa - upitao je Vučić, i poručio:

- To radite da biste nas naterali da priznamo kosovsku nezavisnos­t, a nećemo. Zašto nas onda zovete, šta je smisao, hoćete kompromisn­a rešenja tobože, a onda sve što potpišu suštinski ne važi ili važi ono što im se sviđa, a ne ono što im se ne sviđa.

Podsetimo,

Priština je podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope, a Srbija će na to žestoko odgovoriti svim raspoloživ­im političkim sredstvima, počevši od kampanje za povlačenje priznanja lažne države Kosovo, pa dalje. To je preksinoć u Briselu saopštio predsednik Vučić, posle teških razgovora na večeri koju je organizova­o šef diplomatij­e EU Žozep Borelj za lidere Zapadnog Balkana.

Lažna država podnela zahtev za prijem u Savet Evrope

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia