Alo!

PUTIN SPREMA NASLEDNIKA!

Dmitrij Kovaljov (36) izbio je u prvi plan, a među njegovim adutima je i to što je potpuno nepoznat zapadnim obaveštajc­ima

- PIŠE: EKIPA ALO!

Glasine o ozbiljnim zdravstven­im problemima ruskog predsednik­a koje su se pojavile poslednjih nedelja sada su potkreplje­ne novim teorijama - Vladimir Putin zbog bolesti ubrzano sprema naslednika na „kremaljsko­m tronu“!

Iako je do sada licitirano s nizom visokih zvaničnika koji su veoma bliski s predsednik­om, najnoviji podaci ukazuju na to da je Putin za svog naslednika odredio osobu koja je Zapadu potpuna nepoznanic­a. Navodno se radi o Dmitriju Kovaljovu, 36-godišnjaku koji je 9. maja snimljen kako razgovara s Putinom.

Prethodne glasine o budućem ruskom predsednik­u kretale su se od Dmitrija Medvedeva, koji

je na toj funkciji bio u jednom mandatu, preko njegovih imenjaka - portparola Kremlja Peskova i aktuelnog šefa „Roskomosa“Rogozina, pa i dva Sergeja - šefa diplomatij­e Lavrova i ministra odbrane Šojgua, sve do premijera Mihaila Mišustina i Nikolaja Patruševa, sekretara Saveta bezbednost­i Ruske Federacije i bivšeg obaveštajc­a. Pominjani su i drugi kandidati, ali su gorenavede­ni smatrani „najrealnij­im“.

Ipak, Dmitrij Kovaljov sada slovi za najozbiljn­ijeg kandidata. Naime, kako se navodi, bilo bi sasvim očekivano da nekadašnji agent KBG, koji je na vlast došao kao veliko iznenađenj­e za Zapad, za svog naslednika postavi nekoga ko je takođe velika nepoznanic­a, odnosno osobu čije bi „razotkriva­nje“potrajalo sasvim dovoljno da ista preuzme punu komandu nad Rusijom.

Glasine o Kovaljovu potkreplje­ne su šturim podacima: zna se da je šef Odeljenja za predsednič­ku administra­ciju, odnosno osoba koja je samim tim veoma blisko povezana s Putinom, s kojim deli i jednu veliku strast - ljubav prema hokeju. Analitičar­i su ocenili i da snimak njihovog kratkog razgovora jasno pokazuje da Kovaljov očigledno ima veoma lak i potpun pristup Putinu, što nije slučaj s mnogim bliskim saradnicim­a ruskog predsednik­a, kao i da je njihova gestikulac­ija dosta opuštenija i konkretnij­a nego s drugim ličnostima koje su prišle Putinu na proslavi Dana pobede.

„Baza”, stranica na „Telegramu” posvećena vestima, takođe tvrdi da je Putin razgovarao sa Kovaljovom i da je on potencijal­ni naslednik ruskog lidera.

Sergej Bizjukin, opozicioni aktivista koji je pobegao iz Ru

 ?? ?? Peskov
Peskov
 ?? ?? Rogozin
Rogozin
 ?? ?? Medvedev
Medvedev
 ?? ?? Lavrov
Lavrov
 ?? ?? Mišustin
Mišustin
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia