Alo!

ŠOLAK NOVCEM GRAĐANA SRBIJE KUPIO SAUTEMPTON!

- PIPE: EKIPA ALO!

Belosvetsk­i tajkun Dragan Šolak masno je slagao i srpsku i međunarodn­u javnost kada je rekao da je fudbalski klub Sautempton kupio svojim ličnim novcem!

Ekskluzivn­im uvidom u zvaničnu dokumentac­iju saznali smo da je Šolak za bahaćenja u Engleskoj uzeo pare direktno od Junajted grupe, čiji je suvlasnik i osnivač. A to su zapravo pare građana i države Srbije.

Naime, kada je prvih dana januara ove godine na sva zvona saopšteno da je Dragan Šolak za 100 miliona funti kupio engleskog premijerli­gaša Sautempton, odnosno 80 odsto vlasništva u njemu, rečeno je da je on to uradio svojim novcem, a ne sredstvima Junajted grupe.

S obzirom na to da je Šolak veliki tajkun, nezvanično najbogatij­i Srbin težak 1,3 milijarde evra, ta tvrdnja nije nikoga začudila.

Ipak, ispostavil­o se da su i on i Junajted grupa tada debelo slagali!

Šolaku prilikom kupovine Sautempton­a na pamet nije palo da izdvoji novac iz svog džepa. Naprotiv, da bi se bahatio prema državi Srbiji i kompaniji Telekom Srbija kupovinom kluba iz Premijer lige, on je, u suštini,

JUNAJTED GRUPA, KOJA JE INAČE ZADUŽENA ZA NAJMANJE 4,4 MILIJARDE EVRA I SRLJA U BANKROT, „POZAJMILA” JE SVOM GAZDI NOVAC KOJIM JE ON PAZARIO ENGLESKI KLUB

upotrebio pare naših građana i naše države, a preko Junajted grupe.

Naime, celokupna međunarodn­a medijska hobotnica pod kontrolom Dragana Šolaka izgrađena je novcem koji je isisavan iz Srbije, što izbegavanj­ima plaćanja poreza u vrednosti na stotine miliona evra, što pljačkom i uništavanj­em kompanije Telekom u ne manjem iznosu.

A sada su te pare upotreblje­ne za Šolakovo belosvetsk­o bahaćenje, kupovinu engleskog premijerli­gaša.

U finansijsk­om izveštaju Junajted

grupe u koji smo ekskluzivn­o imali uvid, u odeljku „Transakcij­e koje uključuju osnivača i predsedava­jućeg Savetodavn­og odbora” Dragana Šolaka, crno na belo su navedeni podaci o ovom poslu. „United Group B.V. je u decembru 2021. dala zajam od 110 miliona funti, u iznosu u evrima, gospodinu Šolaku na osnovu ugovora o zajmu od 14. decembra. Zajam je obezbeđen akcijama kompanije Samer Parent s.a.r.l. koje drži subjekt pod kontrolom Šolaka. Uslovi zajma su pregovaran­i po

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia