Alo!

VIDOJEVA SMRT UJEDINILA PORODICU

- PIŠE: NEDELJKO KIŠ

Vidoje Ristović, istoričar umetnosti i suprug voditeljke i glumice Nikoline Pišek, sahranjen je juče u pratnji porodice i bliskih prijatelja na Novom groblju u Beogradu, u porodičnoj grobnici.

Iznenadna i prerana smrt najpoznati­jeg trgovca umetninama spojila je njegovu porodicu i izgladila odnose za koje se dugi niz godina pričalo da su poljuljani i narušeni njegovim brakom s Pišekovom.

Na groblje su u dubokoj crnini najpre zajedno došli Nikolina, Vidojev otac Viktor Ristović, majka, ali i njegova bivša žena Lana s ćerkom Mateom. Nikolina ni iza velikih naočara za sunce nije uspela da sakrije suze, a njihov venčani kum Milan Beko došao je na pogreb da uputi poslednje zbogom.

Tokom opela, koje su služila čak tri sveštenika, prva Vidojeva žena Lana čuvala je svoju ćerku Mateu, ali i Vidojevu i Nikolininu naslednicu Unu Sofiju, koje su nosile haljinice u tamnim tonovima. Lana nije primala saučešće u kapeli i kasnije se pozdravila sa svima i napustila opelo da bi ispratila devojčice, koje nisu prisustvov­ale samoj sahrani.

Nakon opela, uz zvuke svečane a tužne muzike povorka je krenula ka grobnom mestu na kome će zauvek počivati Vidoje.

Nikolina Pišek, Vidojev otac i Miša Grof uplakani i skrhani bolom nemo su koračali ruku podruku iza kovčega koji je bili prekriven velikom suzom od belog cveća.

- On je od danas u carstvu nebeskom, gde će se moliti za nas koji ostajemo ovde. Neka ga Gospod primi u svoje naručje i oprosti mu sve grehe - deo je govora sveštenika tokom opela. Vidoje je sahranjen u porodičnoj grobnici Ristović, pored babe i dede.

Nikolina i Miša Grof su skrhani bolom ruku podruku išli iza kovčega. Sahrani je prisustvov­ala i prva Vidojeva žena Lana, koja je s decom ranije napustila opelo

 ?? ??
 ?? ?? Tužna povorka: Vidojeva majka u vozilu, udovica i otac iza kovčega VIDOJE RISTOVIĆ 1978-2022
Tužna povorka: Vidojeva majka u vozilu, udovica i otac iza kovčega VIDOJE RISTOVIĆ 1978-2022
 ?? ?? Pišekova sa svekrvom i svekrom
Pišekova sa svekrvom i svekrom
 ?? ??
 ?? Neutešne udovice: Nikolina i Lana ??
Neutešne udovice: Nikolina i Lana
 ?? Kum: Milan Beko ??
Kum: Milan Beko

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia