Alo!

OD SPONZORA DO PRIJATELJA

- ATLETIKA

- Uniqa Srbija je devet godina vrsni saradnik Beogradsko­g maratona. Odnos, od početka poslovni, vremenom je postao nešto drugo. Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativ­ne komunikaci­je UNIQA osiguranja, lako to definiše:

- Prvo smo bili sponzori, posle toga partneri, da bismo se sada predstavlj­ali kao prijatelji Beogradsko­g maratona.

Uniqu i Beogradski maraton spojio je proslavlje­ni košarkaš i trener Aleksandar Đorđević. Već posle debitantsk­e sezone 2013. jasno je bilo da je u pitanju ljubav na prvi pogled.

- Odmah smo se zaljubili u maraton, zbog same atmosfere koja vlada na njemu, zbog atmosfere smeha, energije vidljivo prisutne u Beogradu, na kraju i zbog divnih slika koje u svet šalje naš grad. To je promocija zdravih životnih stilova, vrednosti koje prevazilaz­e samu sportsku priču. Tu vidite brojne društvene smotre, koje veličaju sport, trčanje, pravilan način života. Maraton je zapravo život, i obrnuto život je maraton.

O saradnji s firmom „Beogradski maraton“Sonja Marić ima samo reči hvale. - Karakteriš­e Dejana Nikolića i njegovu ekipu veliki profesiona­lizam, odnos prema sponzoru koji se razvija iz godine u godinu. Drago mi je da više nismo sponzori nego prijatelji.

Odmah je bio visok nivo promocije sponzora na samom događaju.

- To smo videli, ali smo napravili iskorak. Postali smo poznati po našim muzičkim avenijama, po punktovima koji imaju veze sa trkačima, trčanjem, Beogradom. Odabrali smo dobra mesta, u prolazu ka Brankovom mestu je naš veliki prijatelj, danas nažalost pokojni, Dragoljub Đuričić sa svojim bubnjarima ritmom bio vetar u leđa takmičarim­a. To je najmasovni­ji prolaz i sigurna sam da ritam baš znači. Na povratku je Dragoljub znao da istrči na stazu, verbalno ih ohrabri. Nastavljam­o bez njega, ali sa večnim sećanjem na njegovu veličinu, harizmu i humanost.

Drugi punkt je kod Londona, nekoliko stotina metara pre cilja.

- Tu je grupa, pop-rok stil. Kod Igumanove palate su tradiciona­lni trubači koji s poslednjim maratoncim­a ulaze u cilj. Pesmom sve završava. Ove godine imamo dodatak, čuće se salsa praćena plesom, malo egzotike nije na odmet. Željni smo toga.

Internacio­nalna kompanija poput Uniqe, prisutna u 18 zemalja Evrope, ima mogućnost da Beogradski maraton predstavi širom kontinenta. - Do naših korisnika stiže info o lepoj beogradsko­j priči. Ranije smo zvali kolege iz Evrope da dođu, ove godine je poziv upućen regionu. Imamo izvanredan prostor za našu promociju.

Razloga za sumnju o opravdanos­ti saradnje nema:

- Ne, nijednog trenutka. Svi učesnici su osigurani i pokazujemo interes i društvenu odgovornos­t za kvalitet manifestac­ije. Uvek birate nekoga ko ide uz vas. Prijatelji na duže staze.

SARADNICI UNIQE SU BILI VATERPOLIS­TI SAVA RANĐELOVIĆ, DUŠAN MANDIĆ, ANDRIJA PRLAINOVIĆ I MILAN ALEKSIĆ, A JEDNE GODINE I DEJAN SAVIĆ

 ?? ?? Sonja Marić
Sonja Marić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia