Alo!

ŠKALJARCA MUČIO DO SMRTI, PA GA ZAKOPAO U DVORIŠTU? Ista sudbina sustigla i Vukotića

Željko Bojanić iz Kotora (56) navodno još 2020. oteo i ubio Rista Mijanovića (33) sa Cetinja. Policija prekopava baštu ispred njegove vile u Istanbulu u potrazi za ostacima tela

- PIŠE: EKIPA ALO! Bojanić je u Tursku ušao s lažnim pasošem Severne Makedonije Žrtva: Risto Mijanović

Željko Bojanić (56), navodni član kavačkog klana, uhapšen je 4. novembra u Istanbulu zbog sumnje da je oteo, mučio, a potom ubio Rista Mijanovića (33), člana suprotstav­ljenog škaljarsko­g klana.

Policija već tri dana iskopava dvorište vile u Istanbulu koja je u vlasništvu Bojanića jer se sumnja da je telo „škaljarca“koji je nestao 2020. godine tu zakopao.

Prema saznanjima turske policije, Mijanović je mučen do smrti, a uhapšeni „kavčanin“je jedan od 45 najtraženi­jih kriminalac­a u Evropi.

- Mijanović koji je ranije počinio niz krivičnih dela poput prodaje droge, ranjavanja i ubistva, kidnapovan je u Istanbulu 2020. godine. Potraga je započeta nakon što je njegov advokat podneo prijavu da je njegov klijent nestao - navode turski mediji.

U istragama je utvrđeno da je Mijanović tada kidnapovan, zverski mučen i zakopan u okrugu Sarijer, gde se nalazi i vila Željka Bojanića, koju je pretresla turska policija.

U iskopavanj­u imanja, koje su policijske ekipe započele pre tri noći, korišćeni su i psi, a potraga se nastavlja i iskopavaju se delovi dvorišta gde su reagovali psi.

Risto Mijanović je, inače, poznat crnogorsko­j policiji, a u medijima je bio označen i kao blizak prijatelj Ranka Radulovića, takođe člana škaljarsko­g klana, koji je ranjen nožem u spuškom zatvoru u Crnoj Gori. Sa druge strane, Bojanić je organizova­o dolazak u Crnu Goru najvećih svetski kruzera, a kao vlasnik firme „Balun“bio je od 2006. ovlašćeni agent međunarodn­og Pomorskog komiteta za bezbednost (MSC). Interesant­no je da je u decembru 2011. sa brodom „MSC Opera“u Crnu Goru pristigao i kokain vredan oko 21 milion dolara.

Nakon što je uhapšen, turska policija se oglasila, objašnjava­jući da je on u Tursku ušao koristeći lažni pasoš Severne Makedonije na ime Andelev Belčev Jordan, a koristio je i ime Boris.

- Po obaveštenj­u da je telo

Vođa škaljarsko­g klana Jovan Vukotić takođe je ubijen u Istanbulu 8. septembra ove godine, i to pred suprugom Mašom, koja se porodila pre tri dana, i pred ćerkom. Zbog ubistva uhapšeni su Radoje Živković, rođak vođe „kavčana“Radoja Zvicera, i Zdravko

Perunović. Kao organizato­ri zločina uhapšeni su Turci Binali Camgoz i Bariš Bojun. Likvidacij­a je, navodno, plaćena 1,5 miliona evra.

zakopano u bašti vile, nakon iskopavanj­a obavljenog po uputstvu javnog tužioca nisu pronađeni ostaci. Protiv onih koji obmanjuju javnost biće preduzete neophodne pravne radnje - zaključeno je u saopštenju policije u Turskoj.

 ?? ?? Raskopan plac oko vile osumnjičen­og
Raskopan plac oko vile osumnjičen­og
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia