Alo!

U IGRAONICI I ŠKOLI SE PRAVE LUDI

Tužilaštvo dalo nalog da se istraže sve okolnosti u vezi sa povređivan­jem dečaka, moraće da se angažuje i Centar za socijalni rad

- PIŠE: M. J. MAČUŽIĆ U igraonici Bum bum nasilnici su ubacili dečaka u bazen sa lopticama, gde su nastavili da ga tuku

Više javno tužilaštvo u Vranju istražuje detalje oko krvničkog prebijanja osmogodišn­jeg dečaka u igraonici. U ovom gradu vlada muk u institucij­ama, ali su zato građani rešili da se ne smire dok se slučaj ne reši. Angažovani su Centar za socijalni rad i policija, a obavešteno je i Ministarst­vo prosvete.

Iz Centra za socijalni rad u Vranju kažu da trenutno ne mogu da daju obaveštenj­a o ovom konkretnom slučaju, te da je on predat Tužilaštvu, što je uobičajena procedura u slučajevim­a nasilja.

- Sve je predato dalje, a mi ćemo preduzeti korake u skladu sa svojim nadležnost­ima kada za to bude vreme. Inače, u ovakvim slučajevim­a nakon utvrđivanj­a detalja radimo i sa žrtvom i sa nasilnicim­a, njihovim porodicama, u zavisnosti od toga kako sud odluči - kratko su rekli iz Centra.

Iz igraonice „Bum bum“, u kojoj se ovaj incident desio, za Alo! su samo kratko rekli da nemaju komentar. Nisu hteli ni da odgovore na pitanje da li radnici inače imaju obavezu da prate decu koja se igraju u ograđenom delu. Na naše pitanje kako je moguće da niko nije primetio da njega nekoliko minuta šutiraju, udaraju i gađaju, odbili su da odgovore.

- Pazimo na decu. Zaista ne bih sada ništa da komentariš­em, gazde nisu tu, moram da idem, imam decu u igraonici – rekla je osoba koja se predstavil­a kao radnica u igraonici.

Da podsetimo, na snimku sa sigurnosni­h kamera vidi se dečak koji se spušta niz tobogan bežeći, ali na kraju tobogana pada. Za njim se spušta još nekoliko dečaka, koji jedan po jedan, kako silaze s tobogana, počinju da ga udaraju, šutiraju, gađaju ga kako ko stigne.

Podsetimo, snimak je objavljen na Instagram stranici stop nasilju, a u objavi je navedeno da su radnice „slagale da je dečak izašao bez povreda“, kao i „da pokušavaju slučaj da zataškaju“. Oni su nakon snimka objavili i fotografij­e deteta, kao i lekarski izveštaj koji svedoči o ozbiljnost­i povreda.

Kako je rekla dečakova majka Jelena Đorđević, sva ova deca idu u školu O.Š „Vuk Karadžić” u Vranju, u kojoj ovaj dečak trpi

nasilje već duže vreme.

- Deca ga vređaju i tuku, učiteljica ga omalovažav­a i ne dozvoljava mu da ide u WC, iz škole se vraća modar i crven. Učiteljica je pitala majku kako to da samo tuku moje dete, a školski psiholog nije dao nikakav komentar kada smo otišli da se žalimo ispričala je majka.

MUP je saopštio da su pripadnici Policijske uprave u Vranju preduzeli sve mere i radnje odmah nakon prijave doktora Dečjeg dispanzera o događaju. Policija je obavestila Više javno tužilaštvo u Vranju, koje se izjasnilo da se prikupe obaveštenj­a o događaju, kao i da se obavesti Centar za socijalni rad radi preduziman­ja daljih mera i radnji iz njihove nadležnost­i.

- Po nalogu Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, policija nastavlja dalji rad na rasvetljav­anju svih činjenica u vezi sa ovim događajem - navode.

 ?? ?? Lekarski izveštaji jasno pokazuju da je dete brutalno maltretira­no, na snimku se jasno vide i vinovnici, a radnici porodici neće čak ni izvinjenje da upute
Lekarski izveštaji jasno pokazuju da je dete brutalno maltretira­no, na snimku se jasno vide i vinovnici, a radnici porodici neće čak ni izvinjenje da upute
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia