Alo!

DECA JELA ZELE NE VIRŠLE

Spremni smo da tužimo sve koji su umešani u ovaj slučaj, samo ako pokušaju da ga zataškaju, rekla je za Alo! majka jedne osmakinje i najavila vanredni roditeljsk­i sastanak

- PIŠE: ZORICA ZARIĆ

Čak troje od dvadeset osmaka Osnovne škole „Jovan Ristić“iz Borče koji su se otrovali na Zlatiboru zadržano je na daljem lečenju u Institutu za majku i dete, rečeno je za Alo! u kabinetu direktora ove ustanove.

Kako Alo! saznaje od majke jedne učenice, deca su u Konačištu „Braća Sekulići“doručkoval­a viršle koje su imala zelenu boju i čudan ukus.

– Moja ćerka je uzela jedan zalogaj, te kako mi je rekla, te zelenkaste viršle i pošto je imala čudan uksu, ostavila je porciju. Ali ručala je belo pileće meso u nekom sosu i dušu je ispovraćal­a. Kako su druga deca ispričala, nisu se otrovali samo oni koji se nisu hranili u hotelu - navela je naša sagovornic­a.

Kako je Alo! već pisao, 113 učenika osmog razreda (pet odeljenja, sa razrednim starešinam­a) bilo je na trodnevnoj maturskoj ekskurziji u organizaci­ji beogradske agencije „Mivex“. Osim „zelenih“viršli,

deca su ručala pileće belo meso u sosu i na povratku kućama osetili su prve simptome trovanja. Jedna devojčica je kolabrila, većina je povraćala do besvesti, žalila se na glavobolju, povišenu temperatur­u, dijareju. O njima je brinula jedna lekarka, koja je prelazila iz autobusa u autobus (putovali su u dva autobusa), a kad joj je ponestalo probiotika, nudila im je kese.

Direktorka škole Adrijana Šikl-erski je odmah obavestila Zavod za javno zrdavlje, nadležni iz Užica su uzeli uzroke hrane i vode iz hotela.

- Rečeno nam je da sva deca daju uzrok stolice i da ih odnesemo na analizu u dom zdravlja. Organizova­li smo se, tražićemo zajednički, vanredni roditeljsk­i sastanak u školi, očekujemo da će to biti u toku dana. Nećemo odustati dok se ne pronađu krivci, spremni smo i da tužimo sve odgovrne u slučaju da pokušaju sve da zataškaju - rekla je za Alo!

majka jedne učenice, koja je, na svu sreću, imala blaže simptome trovanje.

Alo! je kontaktira­o i s agencijom „Mivex“koja je organizova­la putovanje.

- Sve što je trebalo da bude urađeno, uradili smo. Uputili smo zahtev Zavodu za javno zdravlje da preduzme odgovaraju­će mere i tek kad dobijemo zvanične rezultate, moći ćemo više da kažemo - rekla je službenica iz agencije, koja nije želela da se predstavi.

 ?? ?? Prepiska roditelja na Viber grupi
Prepiska roditelja na Viber grupi
 ?? ?? Adrijana Šikl-erski, direktorka OŠ Jovan Ristić
Adrijana Šikl-erski, direktorka OŠ Jovan Ristić
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia