Alo!

DRŽ’TE ME, ’OĆU DA SE POBIJEM!

OKTOBAR 2022. Poslanici NS za manje od mesec dana pokušali su čak dva puta da izazovu fajt, oba puta moleći boga da naprednjac­i ne reaguju

- PIŠE: A. ILIĆ

Godina prođe, pokušaji Vuka Jeremića i njegovih poslanika da izazovu tuču nikad… Još od leta prošle godine, pa do jeseni ove godine funkcioner­i Narodne stranke funkcioniš­u po oprobanom receptu, ako se to tako može nazvati…

Prvo krenu da se tuku, pa onda jedni druge zaustavlja­ju da se ne biju… U Skupštini Srbije su dva puta za manje od mesec dana pokušali da izazovu fajt, oba puta, na sreću, u tome nisu uspeli.

Naime, u ponedeljak u popodnevno­m delu sednice, poslanik Jeremićeve stranke Stefan Jovanović uputio je sramnu uvredu šefu poslaničke grupe naprednjak­a Milenku Jovanovu. - Je*aću ti mater! rekao je Jovanović sa svog poslaničko­g mesta, a zatim ustao da se sa poslanicim­a vladajuće stranke obračuna fizički. Za njim su, pokušavaju­ći da ga smire, krenule njegove kolege iz Narodne stranke. Na opšti metež reagovao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić, koji je odredio kratku pauzu, strasti su se ubrzo smirile, pa je sednica nastavljen­a.

Sličan scenario gledali smo i krajem oktobra kada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković napravio incident na posebnoj sednici na kojoj se razmatrao izbor nove vlade. On je, nakon govora Jovanova, prišao klupama u kojima su sedeli naprednjac­i, a potom je došlo do razmene teških reči. Novakovića je onda odveo stranački kolega, poslanik Vladimir Gajić.

Šef poslaničke grupe naprednjak­a Milenko Jovanov juče je za Alo! komentaris­ao konstantne pokušaje Jeremićevi­h poslanika da izazovu tuču.

- To je njihov patent na političkoj sceni. Upadali su u Predsedniš­tvo Srbije da Vuk Jeremić tuče predsednik­a Vučića. I to je bila opasna situacija, jer je predsednik mogao da umre od smeha. E, a sada to isto rade u Skupštini Srbije, pa verujem da cela Srbija može da vidi kakvi su junaci u pitanju - kazao je on, i dodao da opoziciona­ri uvek burno reaguju na njegova izlaganja.

- Od prvog dana u Skupštini, od prve reči koju sam izgovorio u ime poslaničke grupe Aleksandar Vučić - „Zajedno možemo sve“, oni urlaju, vređaju, dobacuju... Ono na šta nisu računali je da će uvek dobiti adekvatan odgovor. Očigledno su vrlo nervozni i nisu u stanju da kontrolišu svoje ponašanje. I to je najupečatl­jivija osobina koju su pokazali. Za sve ovo vreme u Skupštini apsolutno ništa nisu uradili za narod - vode isprazne diskusije, psuju, vređaju, glume neke opasne momke, a opasni su samo za budžet Srbije i za građane - zaključio je Jovanov.

I zaista, Jeremićevi poslanici su prvi pokušaj izazivanja tuče imali u junu prošle godine. Tada su se u Predsedniš­tvo Srbije zaputili Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Bora Novaković i Miroslav Aleksić. Tada je predsednik Aleksandar Vučić sišao pred njih, bez ikakvog obezbeđenj­a i pozvao ih da ispune ono što obećavaju, ako smeju, da ga linčuju. Rekao im je da su lopuže i najgori kriminalci.

MILENKO JOVANOV

 ?? FOTO: TANJUG ?? Upadali su u Predsedniš­tvo Srbije da Vuk Jeremić tuče predsednik­a Vučića. I to je bila opasna situacija, jer je predsednik mogao da umre od smeha
FOTO: TANJUG Upadali su u Predsedniš­tvo Srbije da Vuk Jeremić tuče predsednik­a Vučića. I to je bila opasna situacija, jer je predsednik mogao da umre od smeha
 ?? ?? Stefan Jovanović opsovao Jovanovu majku pa krenuo na njega
Stefan Jovanović opsovao Jovanovu majku pa krenuo na njega
 ?? ?? Bora Solunac se zaleće, Gajić ga drži
Bora Solunac se zaleće, Gajić ga drži
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia