Alo!

VESIĆ SREĐUJE VISEĆE ĆUPRIJE!

- J. M.

Ministar građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Goran Vesić izjavio je da je opštinskim inspekcija­ma izdat nalog za popisivanj­e nebezbedni­h visećih mostova u Srbiji i da bi spisak svih trebalo da bude poznat u narednih nekoliko dana. Rok za završetak popisa koji treba da izvrše lokalne inspekcije je 11. novembar 2022. godine.

Vesić je za Televiziju Hepi povodom rušenja visećeg mosta u Ovčar Banji kod Čačka, u kome su dve osobe poginule, a deset ih je povređeno, kazao da je plan da se nakon popisivanj­a utvrdi i ko će održavati te mostove. - Kada se utvrde upravljači, tada će upravljač imati obavezu da taj objekat održava i onda ćemo izbeći situaciju koja se desila u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, da imate infrastruk­turne objekte koje niko ne održava.

I to nije jedini slučaj tamo, imate i objekte koji se koriste za saobraćaj za koje nemate definisano­g upravljača - rekao je Vesić.

On je naveo da je ideja i da se kroz određeni zakon ili propis utvrde upravljači i svih drugih infrastruk­turnih objekata u Srbiji, bilo da je to lokalno ili državno preduzeće, ili grad i država.

Govoreći o rebalansu budžeta, o kome će danas biti nastavljen­a rasprava u Skupštini Srbije,

Vesić je kazao da će, ukoliko bude usvojen, uz njega biti izglasano i nekoliko kredita od kojih je jedan predviđen za izgradnju postrojenj­a za preradu otpadnih voda i kanalizaci­ju u Požarevcu, Pirotu, Jagodini, Trsteniku, Smederevu, Kikindi i Vršcu.

Vesić je dodao da će biti rađene i dve deponije za upravljanj­e komunalnim otpadom u Kruševcu i Vranju.

 ?? ?? Most u Ovčar Banji srušio se 13. oktobra
Most u Ovčar Banji srušio se 13. oktobra
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia