Alo!

NOVAK JE PROVIĐENJE ZA SRBE

Pojavio se kao znak da nismo genocidni, kakvim nas predstavlj­aju čuveni zapadnjaci

- PIŠE: EKIPA ALO!

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera, smatra da je Novakovo pojavljiva­nje na svetskoj sceni važno za ceo naš narod.

SRĐAN

- Pojavio se u najgore vreme za Srbiju u poslednjih 50 godina. Pojavio se kao proviđenje, kao znak da nismo genocidan narod, da smo deo stare evropske civilizaci­je, da nemamo čega da se stidimo. Pokazao je da je nemoguće da neko takav, dečko koji je cenjen u svetu i ima poštovanje, dolazi iz lošeg naroda, kako su hteli da nas predstave ti čuveni zapadnjaci. Pokušavaju i dalje tako da nas predstave, ali mi smo čvrsti, uz svoju veru i narod, ništa nas ne može pokolebati, ako smo zajedno kada je najteže - istakao je Srđan Đoković na televiziji K1.

Novakov otac nije optimista povodom nastupa na Australija­n openu početkom 2023.

- Moram da biram reči, nisam ih birao kad su mi držali dete u zatvoru sedam dana. To je sramota svih sramota gospodara sveta. Hteli su da ga slome i unište, da preko njega, koji je bio najbolji na ATP listi, pokažu da mogu da rade šta hoće. Dok je leteo između Dubaija i Melburna promenili su zakon da nevakcinis­ani ne mogu da uđu u zemlju. On nije tamo išao svojevoljn­o, bio je dogovor s

TS Australije. Ista situacija je i sad, ne znam da li će se promeniti, ali to nije ni važno. Ostvario je veliku pobedu, veću od 10 Australija­n opena. Njegova pobeda se ogleda u tome što su sve te ljude iz tog zatvora posle osam godina pustili.

Srđan je, veli, uveren da niko neće lobirati da Novak zaigra u Melburnu.

- Naravno da neće, njima nije u interesu da igra, on je i dalje najbolji. Neka urade šta misle, biće najbolji sportista svih vremena, najbolji teniser je odavno. Po svim pokazatelj­ima je tako, u naredne

dve godine će biti tako, toliko planira da igra na vrhunskom nivou.

Naglasio je da njegov sin nikad neće igrati kao Federer, zarad drugih stvari koje nemaju veze sa sportom.

- Novak ne samo što je najbolji teniser, nego je i čovek. Strašna mi je enigma kako mu nisu dali da igra u Melburnu i Njujorku, a dali su mu u Londonu. Verovatno im je pokazao da je najbolji tamo, pa su mu sprečili Njujork. I te bodove iz Londona mu nisu priznali. On vraća sve na sportskom terenu - istakao je Srđan Đoković.

 ?? ?? Srđan Đoković
Novaka ponovo neće pustiti u Australiju, njima nije u interesu da igra, on je i dalje najbolji
Srđan Đoković Novaka ponovo neće pustiti u Australiju, njima nije u interesu da igra, on je i dalje najbolji
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia