Alo!

Tite bez Firmina na Mundijalu

-

FUDBAL - Aleksandar Mitrović je pre godinu dana bio junak nacije, postigao je gol za pobedu 2:1 protiv Portugala u Lisabonu koji je Srbiju odveo na Mundijal pred nama (20. novembar - 18. decembar). A godinu ranije, Mitar je bio na stubu srama zbog promašenog penala na „Marakani“protiv Škotske u baražu za EP. - Bio je to jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Razmišljao sam možda i o povlačenju iz reprezenta­cije. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam ustao iz kreveta. Ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevn­o... U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi veruju da ćeš dati gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti promašiš. Da li je moguće?

Kao da sam razočarao narod, celu zemlju ispričao je Mitrović za RTS, i nastavio: - Posle dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao, imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop, ha-ha-ha... Tad sam očvrsnuo.

Selektor Brazila Tite je objavio spisak od 26 reprezenta­tivaca za SP, na kojem nema napadača Liverpula Firmina.

GOLMANI: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester siti), Veverton (Palmeiras). ODBRANA: Silva (Čelsi), Markinjos (PSŽ), Militao (Real), Sandro, Danilo i Bremer (svi Juventus), Teljes (Sevilja), Alveš (Pumas). VEZNI RED: Paketa (Vest Hem), Kazemiro i Fred (obojica Mančester junajted), Gimaraeš (Njukasl), Fabinjo (Liverpul), Ribeiro (Flamengo). NAPAD: Nejmar (PSŽ), Vinisijus i Rodrigo (obojica

Real), Rafinja (Barselona), Antoni (Mančester junajted), Rišarlison (Totenhem), Žezus i Martineli (obojica Arsenal), Pedro (Flamengo).

KUP SRBIJE

ODLOŽENO

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia