Alo!

MRKELA: NEĆEMO DA NAM SUDI JOVANOVIĆ

- KOŠARKA FUDBAL

- Zadar je senzaciona­lno pobedio Zvezdu na njenom parketu 98:96 (27:19, 25:22, 25:23, 30:23) u meču šestog kola ABA lige. Bio je to prvi trijumf dalmatinsk­e ekipe nad crveno-belima u Beogradu posle 12 godina.

Najefikasn­iji među gostima bio je Antonio Jordano s 23 poena, dok je najbolji u poraženom timu bio Bendžamin Bentil s 19 poena i devet skokova.

- Nismo se nadali ovakvom rezultatu, došli smo da spašavamo živu glavu. Igrali smo protiv evroligašk­e ekipe, ovo je najveća pobeda u sezoni. Super je osećaj. Momci su imali dobar šut, s velikim procentom za tri poena. Bili smo bolji i u skoku. Presrećan sam, šta reći. Video sam da je bilo 16:2 u međusobnom skoru. Srećan sam da je ovo treća pobeda i da sam ja na čelu te ekipe - rekao je trener Zadrana, Danijel Jusupu, koji nije mogao da računa na najboljeg igrača Luku Božića.

- Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela tvrdi da postoji očigledna namera da se našteti Zvezdi u Superligi.

- Nismo se oglašavali na početku sezone verujući da će sve biti u redu, ali u poslednje vreme učestale su situacije u kojima učestvuju isti akteri. Posle tih situacija i uprkos svim našim zahtevima da nam Srđan Jovanović ne sudi, on je ponovo delegiran da sudi Zvezdinu utakmicu protiv Čukaričkog - rekao je Mrkela, i dodao:

- Odavno smo jasno stavili do znanja da nemamo poverenja u Jovanovića, koji nam je poništio regularan gol pre nekoliko godina u večitom derbiju i koji u nedelju nije reagovao u dve situacije na utakmici našeg najvećeg rivala. Nemoguće je da najbolji srpski sudija s FIFA znakom to ne vidi u VAR sobi. Smatram da postoji očigledna namera da se našteti Crvenoj zvezdi. Čukarički sutra (18.45) dočekuje

Zvezdu u zaostalom meču 7. kola.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia