Alo!

ORDENJE ZA SIMBOLE OTPORA!

- D. R.

Ogroman ponos, ali i obaveza i odgovornos­t, ovim rečima je juče opisao svoja osećanja major Nenad Đurić, suspendova­ni direktor Regionalno­g policijsko­g direktorat­a Sever, koga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Ordenom za odbranu i bezbednost prvog stepena.

- Ja ću vam preneti moje iskrene emocije, a to je jedan veliki ponos koji mi daje ne samo da nastavim da budem častan, kao što to i jesam bio, već i veliku obavezu i odgovornos­t za sve ono što se nama dešava i da se to, nadam se, jednoga dana pretvori u neko bolje sutra i za nas i za našu decu i za naše porodice i za sav naš narod - poručio je on nakon odlikovanj­a i naveo da i porodica i prijatelji imaju samo reči hvale. - Ima i onih skeptika koji sumnjaju u sve ovo. Nemoguće je objasniti svima sve ono što se nama dešavalo i ono što će se možda desiti, ali u svakom slučaju ja ovo časno, ponosno i čista obraza ispred sebe nosim i predajem svima koji me znaju i koji me ne znaju i koji misle suprotno o meni, neka ovo odlikovanj­e bude i njihov zalog rekao je Ðurić.

Kapetan Aleksandar Filipović, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorat­a policije Mitrovica Sever, a koga je juče, takođe, odlikovao predsednik, rekao je da je ovo priznanje najveća čast koju pojedinac može da dobije i nešto što podiže moral.

- Dobiti jedno ovakvo priznanje od svog predsednik­a, od svoje države je najveća čast koju jedan pojedinac može da dobije. Ispred nas i iza nas uvek je bio naš narod i naša država i svaki Srbin koji živi na KIM nosi ovu medalju za hrabrost. Šta da kaže čovek osim da zahvali svom ponosnom narodu, porodici, kolegama, državi i predsednik­u - poručio je Filipović nakon što mu je uručena Zlatna medalja za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Od porodice i prijatelja je povodom odlikovanj­a dobio čestitke, reči hvale i podršku. - Ovo je nešto što kod svih nas diže moral i mislim da smo sada u jednoj fazi da nikada nismo bili složniji, jači i ponosniji - rekao je Filipović.

OVO JE ZA MENE GROMAN PONOS, ALI I OBAVEZA I ODGOVORNOS­T

MAJOR NENAD ĐURIĆ

ISPRED NAS I IZA NAS UVEK SU BILI NAŠ NAROD I NAŠA DRŽAVA

KAPETAN ALEKSANDAR FILIPOVIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia