Alo!

KOLUVIJA PIŠE ROMAN I SNIMA FILM JOVANJICA Šta je pričao o hapšenju i plantaži

- B. P.

Bajden ili Tramp?

- Suštinski nema razlike. I jedan i drugi vode politiku države koja nam nije naklonjena. A to je država na čijoj se Beloj kući 1918. vijorila srpska zastava. Ako bih morao da se odlučim, onda je to Tramp, iako je njegova politika često bila tra(m)pava, čak i onda kada nam se činilo da je na našoj strani.

Putin ili Zelenski?

- Putin. Zelenski je možda dobar glumac u svakodnevn­om životu, ali je kao glumac u ulozi političara običan šmirant, koji ne može da glumi bez šaptača. Naravno, ne slažem se sa svim Putinovim potezima i uplašen sam kada pomislim kako sve može da se završi ova ruskoukraj­inska priča. Bar smo mi postali svesni strašnog ishoda bratoubila­čkih ratova.

Tito ili Draža?

- Bio sam Titov pionir i moj otac je bio partizan.

Ali, s vremenom postajem svestan koliko je nepravde naneseno srpskom narodu zbog skrivanja istine o ravnogorsk­om pokretu. I jedan i drugi su veliki grešnici jer im ego nije dozvolio da se ujedine. Poigravali su se s njime kao što to i danas čine. Ali, bar smo svesni da ovo što nam se danas događa nije kraj. Ubeđen sam da ima šansi za hepiend.

Predrag Koluvija, glavni akter afere „Jovanjica“, istovremen­o piše knjigu i snima film koji će nositi ime upravo po njegovoj plantaži, saznaje Alo!.

Prema informacij­ama koje je naš list dobio od izvora koji su uključeni u ovaj Koluvijin projekat, on želi da kroz knjigu i film predstavi priču o „Jovanjici“onako kako je on vidi. Radnja romana bazirana je na stvarnim događajima iz Koluvijino­g života, s posebnim naglaskom na novembar 2019, kada je uhapšen i pritvoren, a obuhvaćeno je i ono što je prethodilo tome, ali i usledilo kasnije.

ODAVNO U ŽIŽI

- Predrag je rešio da na ovaj način prikaže sve što se dešavalo, jer je svestan da je „Jovanjica“u žiži već maltene tri godine - kaže izvor Alo!, i ističe da je, koliko je on čuo, producentk­inja s kojom se Koluvija dogovorio razgovaral­a s vrhunskom filmskom ekipom, te treba očekivati poznata imena na velikom platnu.

Tragom ove informacij­e i posle nekoliko telefonski­h poziva saznali smo da će Koluvijin film producirat­i Milenija

Perišić, koja je nedavno kao producentk­inja potpisala poznati film „Ključ“. Kada smo je pozvali, potvrdila je da će biti deo projekta.

- Da, imate dobre i tačne informacij­e, tačno je da ću biti producent. Osnova za scenario je roman baziran na stvarnim događajima. I iz perioda pre 2019. i o onome što se dalje događalo i što će se događati sve do prve klape - ističe Milenija za Alo!, i dodaje:  Pojedini policajci su od mene, po nalogu nekoga iz kabineta Nebojše Stefanović­a, tadašnjeg ministra unutrašnji­h poslova, tražili da krivicu za navodnu proizvodnj­u tona marihuane u „Jovanjici“svalim na Andreja Vučića, brata predsednik­a Srbije.

 Moje muke počele su kada sam odbio poslovnu ponudu američkog duvanskog giganta vrednu 800 miliona evra, koja je podrazumev­ala i prodaju imanja „Jovanjica”, što ja nisam želeo da učinim.

- Odlučila sam se na ovo jer volim izazov, dobre teme, a ovo je vrlo aktuelna tema. S obzirom na to da sam potpuno nezavisni producent, želela sam nešto što će biti veoma atraktivno i neuobičaje­no. Od filma očekujem pre svega da se sazna neka istina, ja sam čak prisustvov­ala i suđenju i tu je bio prelomni trenutak, pomislila sam ovo i ništa drugo u ovom trenutku. Posle „Ključa“ovo je nešto čime hoću bukvalno da se overim kao dobar producent. Ovo će biti moj vrhunski projekat. Predrag i ja se ne znamo odranije, spojila nas je ova njegova priča, koja je meni vrlo zanimljiva, a on bi je

vrlo rado podelio sa mnom kao producento­m.

SPORNA KONOPLJA

Podsetimo, Predrag Koluvija i grupa njegovih saradnika uhapšeni su u novembru 2019. na auto-putu Beograd - Niš. Hapšenje su, navodno nakon sukoba u saobraćaju, izveli Slobodan Milenković, poznatiji kao Mali Senta, i pripadnici njegovog Četvrtog odeljenja beogradske policije. Do danas je ostalo sporno šta su oni tražili na tom putu, odnosno da li su smišljeno izveli akciju hapšenja, iako je to područje daleko van njihove nadležnost­i. Koluvija je kasnije optužen da je gajio konoplju sa visokim sadržajem THC na svojoj farmi, dok on tvrdi da je reč o običnoj (i dozvoljeno­j) industrijs­koj konoplji. Afera je u međuvremen­u dobila i političku pozadinu, a suđenje je i dalje u toku. Koluvija se brani sa slobode.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: ATA IMAGES, PROFIMEDIA, AP ?? Milenija Perišić, koja je produciral­a poznati film Ključ, potvrdila našem listu da ulazi u ovoj projekat
Radnja romana bazirana je na stvarnim događajima iz Koluvijino­g života, sa naglaskom na momenat kada je uhapšen
FOTOGRAFIJ­E: ATA IMAGES, PROFIMEDIA, AP Milenija Perišić, koja je produciral­a poznati film Ključ, potvrdila našem listu da ulazi u ovoj projekat Radnja romana bazirana je na stvarnim događajima iz Koluvijino­g života, sa naglaskom na momenat kada je uhapšen

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia