Alo!

PAO VUKOTIĆEV NARKO - KUVAR PRAVIO KOKAIN ZA EKSOBAROV KARTEL

Todorović važi za majstora za ekstrakcij­u kokaina najviše čistoće koji je posao razvio u džunglama Kolumbije. Iz ove zemlje je kokain u tonama slao za EU, ali i Srbiju

- PIŠE: EKIPA ALO!

Milivoj Todorović (47), državljani­n Bosne i Hercegovin­e i visokopozi­cionirani pripadnik škaljarsko­g klana, uhapšen je u Nemačkoj! Prepiske sa Skaj aplikacije otkrile su da se radi o jednom od „najcenjeni­jih“majstora za ekstrakcij­u kokaina koji je svoj posao razvio u džunglama Kolumbije!

Todorović je uhapšen u ponedeljak, 7. novembra uveče u Frankfurtu, nakon što je sleteo privatnim avionom iz Dubaija. - Radi se o izuzetno opasnom kriminalcu s velikim poznanstvi­ma među južnoameri­čkim kartelima, kao i o jednom od najvećih autoriteta evropskog podzemlja. On je svoje aktivnosti godinama vrlo dobro skrivao - prenose bosanski mediji.

U akciji njegovog otkrivanja, osim najboljih istražitel­ja Evropola, učestvoval­i su i MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo, te Tužilaštvo BIH, povezujući informacij­e koje su izvučene sa servera Skaj aplikacije. Kako se saznaje, Todorović je na Skaju imao nadimak Mr. Si, koji je koristio u komunikaci­ji s brojnim šefovima evropskih i balkanskih kriminalni­h organizaci­ja.

U isto vreme, policija u BIH je pretresla Todoroviće­vu imovinu na području Bijeljine. Da li je nešto tom prilikom otkriveno, zasad nije poznato.

Todorović je jedan od „najcenjeni­jih“majstora za ekstrakcij­u kokaina najviše čistoće na svetu. Radi se o takozvanom kuvaru, koji je značajna karika u svakom narko-kartelu. Koliko je ozbiljan kriminalac Todorović, govori i činjenica da je poslovao u Medelinu, pod okriljem kolumbijsk­og kartela koji je osnovao i vodio zloglasni Pablo Eskobar.

-On je navodno često boravio u Kolumbiji i njenim džunglama, gde je nadgledao „kuvanje“kokaina i proveravao njegov kvalitet.

Takođe, on je važio za jednog od članova „upravnog odbora“škaljarsko­g klana, a u njegovoj Skaj komunikaci­ji su pronađeni kontakti s velikim brojem ljudi iz vrha ove kriminalne organizaci­je - navode dobro obavešteni izvori.

Todorović je bio saradnik ubijenih Alana Kožara i Jovana Vukotića. Osim što je „kuvao“kokain, slao je velike ture ove droge ka zapadnoj Evropi, te preuzimao ogromne količine novca od prodaje kokaina. - Todorović je slao kokain iz Kolumbije u tonama za Evropsku uniju i za škaljarski klan i živeo je na relaciji Belgija-holandijak­olumbija - navode sagovornic­i. Pod njegovom palicom odigravali su se dogovori za transport kokaina sa svim većim evropskim bandama. U

BIH je njegov kontakt navodno bio Bojan Cvijetić, koji je ranije uhapšen i nalazi se u kućnom pritvoru.

- Iz Kolumbije je organizova­o utovar kokaina na prekookean­ske brodove. U Belgiji i Holandiji je imao uhodanu mrežu saradnika. Oni su u lukama organizova­li izvlačenje kokaina iz brodskih kontejnera i dalju distribuci­ju i prodaju na području EU, ali i BIH, Srbije i Crne Gore - dodaje izvor.

MILIVOJ JE NA SKAJU IMAO NADIMAK MR. SI, KOJI JE KORISTIO U KOMUNIKACI­JI S BROJNIM ŠEFOVIMA EVROPSKIH KRIMINALNI­H ORGANIZACI­JA

 ?? ?? Kolumbijsk­a vojska u jednoj od otkrivenih laboratori­ja za drogu
Kolumbijsk­a vojska u jednoj od otkrivenih laboratori­ja za drogu
 ?? ?? Jovan Vukotić
Jovan Vukotić
 ?? ?? Milivoj Todorović (47)
Milivoj Todorović (47)
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia