Alo!

U SRBIJU PROKRIJUMČ­ARILI VIŠE OD 400 MIGRANATA!

-

Deset osoba je uhapšeno u akciji Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal, zbog sumnje da su više od 400 migranata iz Bugarske prebacili u Srbiju. Akcija je izvedena na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca.

Lisice na ruke stavljene su N. J. (22), S. R. (32), S. D. (38), M. G. (39), J. N. (18), kao i V. Đ. (27), V. J. (28), D. Č. (27), Z. S. (19) i O. Đ. (26). Krivičnom prijavom za isto krivično delo biće obuhvaćeni i S. N. (24), za koga za koga se sumnja da je organizato­r ove grupe, i P. M. (22), koji su odranije u pritvoru.

- Sumnja se da su pripadnici organizova­ne kriminalne grupe koju je predvodio S.

N., od sredine septembra do sredine oktobra 2022. godine, uz novčanu naknadu, najmanje 400 iregularni­h migranata ilegalno prevezli iz Bugarske u Srbiju, a potom u Beograd, u cilju njihovog daljeg ilegalnog transporta ka zemljama

Evropske unije. Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali saopštila je policija.

Prilikom pretresa stanova osumnjičen­ih policija je pronašla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.

U okviru iste akcije uhapšena je i S. I. (39), u čijem stanu su na teritoriji Pećinaca pronađena tri pištolja. Njoj je određeno zadržavanj­e do 48 sati zbog nedozvolje­ne proizvodnj­e, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivn­ih materija. Nakon toga ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

 ?? ?? 10 osoba uhapšeno na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca
10 osoba uhapšeno na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia