Alo!

MONSTRUM TUČE MAJKU SA BEBOM U NARUČJU

Policija će morati da ga pronađe preko snimka i procesuira, a majka mora da ga odmah tuži i pobegne, kaže za Alo! Hajrija Ramadani, iz udruženja žrtava nasilja

- M. J. MAČUŽIĆ Hajrija Ramadani

Na video-snimku postavljen­om na Instagram profilu „stop_nasilju1“, vidi se kako uznemirena majka sedi na krevetu sa detetom u rukama, dok je u sobi i muškarac koji joj u jednom trenutku prilazi, zatim je udara po nosu i, kako se vidi, počinje da je davi gurajući je na krevet.

Istovremen­o dete je i dalje u naručju majke i ne ispušta ga iz zagrljaja, iako sve vreme plače, uznemirena je i vidno uplašena od nasilnika!

Iako su se mnogi korisnici društvenih mreža zapitali odakle ovaj snimak, da li je kameru postavila žena ili pak nasilnik, te da od toga zavisi dalji sud, jedno je sigurno, ovakvo nasilje je nedopustiv­o i za svaku osudu.

Prema rečima Hajrije Ramadani iz Udruženja žrtava nasilja

„Hajr“, neophodno je što pre doći do ovog muškarca i spasiti ženu i dete! - Policija mora da nađe te ljude, oni to mogu preko snimka, ko ga je objavio, ko ga je poslao, to se mora rešiti što pre, jer ako se ovako ponaša danas zbog televizora, ko zna šta može da bude zbog drugih stvari - upozorava ona.

Kako dodaje, kada neko jednom doživi nasilje, mora odmah da beži.

- Ova žena bi morala odmah da pobegne, ali ona toga možda nije ni svesna, uplašena je, možda se nada da će biti bolje, žrtve su uvek uplašene, nekada ni ne znaju šta im se dešava, u šoku su. Zato okolina mora da ih maksimalno podrži da odu. Bolje da budu korisnici nekog centra, nego žrtva, nego invalid, ili nego mrtva, što se žrtvama nasilja često i desi na kraju - upozorava ona.

- Mi kao društvo često jako pogrešno posmatramo slučajeve nasilja u samom startu. Često se žrtva pre svega krivi što je uopšte završila s takvim muškarcem, šta čeka, što sedi tu... A onda, kada se za nasilje sazna nekako, nju pitaju da li želi da podigne prijavu i tužbu, ili pak neće, umesto da je podstaknu da to uradi bez ustezanja.

Prema njenim rečima, žrtve često trpe jer zavise od nasilnika.

- Žrtve su često materijaln­o zavisne od nasilnika, posebno ako imaju male bebe, znači da su na nekom porodiljsk­om, nemaju primanja, misle da to dete zavisi od toga, da neće imati šta da jede. Ne sme da ode. Zato joj treba pomoći - zaključuje Ramadani.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? PROJEKAT FINANSIRA GRAD NIŠ. STAVOVI IZRAŽENI U PODRŽANOM MEDIJSKOM SADRŽAJU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA. ?? Žena moli za milost, ali siledžija ne prestaje da je tuče preko deteta
PROJEKAT FINANSIRA GRAD NIŠ. STAVOVI IZRAŽENI U PODRŽANOM MEDIJSKOM SADRŽAJU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA. Žena moli za milost, ali siledžija ne prestaje da je tuče preko deteta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia