Alo!

VRAČARCI PRAVILI LISTU ZA ODSTREL ZVICER ODOBRAVAO

Kada je saznao da je za njim izdata poternica zbog ubistva Bojana Mirkovića u Belvilu, Dario Đorđević od Zvicera tražio dozvolu da ubije šefa beogradske policije Veselina Milića

- PIŠE: EKIPA ALO!

Novinari Alo! došli su do prepiske sa Skaja koja otkriva šemu po kojoj je funkcionis­ao klan Nikole Vušovića zvanog Ludi Džoni.

Dok je vođa „kavčana“Radoje Zvicer planirao ubistvo predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, „vračarci“su pravili svoje liste za odstrel na kojima su se našli i visoki funkcioner­i MUP-A i BIA, među kojima je i šef beogradske policije Veselin Milić.

Prema rečima Srđana Lalića, svedoka okrivljeno­g u postupku protiv Veljka Belivuka,

Zvicer je planirao državni udar u Srbiji i u tu svrhu obezbedio pet miliona evra. U planu je bio i atentat na predsednik­a Srbije. Istraga koju su godinu dana vodile naše bezbednosn­e službe pokazala je da su na meti kriminalni­h organizaci­ja koje su radile za Zvicera bili i drugi visoki državni funkcioner­i. Zahvaljuju­ći presretnut­im prepiskama sa Skaja otkriveno je i da su pripadnici vračarskog klana priželjkiv­ali likvidacij­u šefa beogradske policije!

- Aleksandar Vučić i Veselin Milić bili su im trn u oku jer su krenuli u rat protiv mafije. U jednoj od presretnut­ih poruka koje su razmenjiva­li Nikola Vušović, Dario Đorđević i drugi razgovaral­i su i o ubistvu Milića. Poruke su otkrile i da se za sve pitao Radoje Zvicer - objašnjava izvor Alo!.

Kako saznajemo, upravo je Đorđević tražio da se likvidira Veselin Milić i to nakon ubistva u Belvilu.

- Beogradska policija je veoma brzo rasvetlila likvidacij­u Bojana Mirkovića u koju je umešan vračar

DARIO ÐORĐEVIĆ osumnjičen je za dva krivična dela teško ubistvo u podstrekav­anju i za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

NIKOLA VUŠOVIĆ tereti se da je organizato­r grupe, kao i za tri krivična dela teško ubistvo u podstrekav­anju i tri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i podstrekav­anju.

Aleksandar Vučić i Veselin Milić bili su Zviceru trn u oku jer su objavili rat mafiji

ski klan. Kada je saznao da je za njim izdata poternica, Đorđević je od Zvicera tražio dozvolu da ubije Milića. U razgovoru s Vušovićem on je potvrdio da je dozvolu i dobio - kaže sagovornik Alo!. Kako je Alo! već pisao, u planiranju atentata na Milića svoju ulogu je imao i Dušan Jovanović Giba. On je, navodno, angažovao profesiona­lnog snajperist­u za koga se sumnja da je pripadnik Legije stranaca. Kako je opisan u jednoj od presretnut­ih poruka, „sve profi pogađa“.

Viši sud u Beogradu u međuvremen­u je odredio pritvor za ukupno 32 pripadnika organizova­ne kriminalne grupe poznate kao „vračarci“koji se sumnjiče za više krivičnih dela.

Naredbom o sprovođenj­u i proširenju istrage Tužilaštva za organizova­ni kriminal obuhvaćeno je ukupno 38 osoba i oni se terete da su delovali kao organizova­na kriminalna grupa. Sud je naložio i raspisivan­je međunarodn­e poternice za 16 pripadnika grupe koji su u bekstvu, dok se šestorica već nalaze u pritvoru ili na izdržavanj­u zatvorske kazne u Srbiji, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

 ?? ??
 ?? U bekstvu: Radoje Zvicer ??
U bekstvu: Radoje Zvicer
 ?? ?? Odlučni u borbi protiv kriminala: Vučić i Milić
Odlučni u borbi protiv kriminala: Vučić i Milić
 ?? ?? Đorđević bio na poternici zbog ubistav Bojana Mirkovića (na slici)
Đorđević bio na poternici zbog ubistav Bojana Mirkovića (na slici)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia