Alo!

904 broj dana KLINCI UKRALI 200 KILA KOKAINA KAVČANIMA!

Tovar droge nestao iz carinskog skladišta u okolini Zagreba Postoje indicije da su krađu droge izvršili lokalni kriminalci, koji nisu znali čija je roba, a onda je prodali pripadnici­ma škaljarsko­g klana

- PIŠE: ENIS SADIKU Droga bila namenjena za tržište zapadne Evrope

Pošiljka od oko 200 kilograma kokaina, za koju se sumnja da pripada kavačkom klanu, ukradena je iz jednog skladišta u okolini Zagreba, prenose zagrebački mediji. Kako saznaje Alo!, sumnja se da su krađu droge izvršili lokalni kriminalci koji u tom trenutku nisu znali čija je roba, a onda je prodali „škaljarcim­a“!

Droga je, kako se sumnja, došla sa istoka u Hrvatsku. Bila je u „tajnom tranzitu“na putu ka zemljama zapadne Evrope, prenosi „Jutarnji list“. Krađa kokaina je izazvala brzu i agresivnu reakciju vlasnika, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude da bi utvrdio ko im je drogu ukrao, a zatim robu vratio i „kaznio“krivce. To je dovelo i do niza hapšenja „opasnih momaka“iz balkanskog podzemlja koji su u proteklih pola godine pristizali pod lažnim identiteti­ma u Hrvatsku.

- Postoje indicije da su kokain iz jednog carinskog skladišta ukrali lokalni klinci koji su se nedavno upustili u posao s drogom. Kada su shvatili u čijem je ona vlasništvu, kako bi se osigurali, robu su dalje prodali drugom klanu, najverovat­nije škaljarsko­m. Kada su shvatili da su pokradeni, kavački klan je pokrenuo svoju istragu i odmah krenuo sa saslušavan­jem ljudi koji su znali gde je roba uskladište­na - rekao je naš izvor. kilograma duvana policija pronašla u kući 28-godišnjeg muškarca iz Sremske Mitrovice

Prema pisanju zagrebački­h medija, navodno je jedna osoba, za koju je klan mislio da je na neki način odgovorna za nestanak robe, oteta i mučena. Takođe, sumnja se da se dogodio i jedan pokušaj otmice, ali i nasilno vraćanje ukradene droge.

Otmica i mučenje nisu bili prijavljen­i policiji. Pokušaj vraćanja droge jeste, ali je zaveden kao „obično razbojništ­vo“bez detalja šta je ukradeno, navodi „Jutarnji list“pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Zbog nestale droge u Hrvatsku su u nekoliko navrata poslate kaznene ekspedicij­e, koje je policija hapsila

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia