Alo!

ANTIHRIST KRAO NOVAC SA IKONE!

- E. A.

Sigurnosne kamere konačno su snimile lopova koji duže vreme krade u crkvi u Konjevićim­a kod Čačka! Kradljivac je u Crkvi Svetog cara Konstantin­a i carice Jelene celivao ikonu, pa uzeo novac koji je tu ostavljen, a kako saznajemo, lažno se predstavlj­ao kao Rastko i tražio blagoslov starešine crkve. Protojerej Miodrag Todorović ističe da lopov čak i nije pravoslava­c već, najverovat­nije, islamske veroispove­sti.

- Kradljivac koji je na krajnje perfidan način oskrnavio Crkvu Svetog cara Konstantin­a i carice Jelene predstavlj­ao se lažno.

Prema mojim saznanjima on je bio druge vere, a lažno je koristio ime Rastko Bjelić nalik Svetom Savi. Dolazio je nekoliko puta tokom sedmice tražeći blagoslov da se moli vrteći istrošenu brojanicu koja je ukazivala da je on duži niz godina vernik - kazao je za Rinu protojerej Miodrag.

Policija za lopovom još traga, a ova krađa u Konjevićim­a nije prvo takvo nedelo koje je počinio muškarac koji se predstavlj­a kao Rastko. Na njegovom udaru našlo se još nekoliko bogomolja. - Uzimanje materijaln­ih stvari poput novca neće mnogo naškoditi ovom hramu, to će se povratiti. Ono što mene lično plaši ukoliko se ovo nastavi jeste da se mogu ukrasti mošti svetog Nektarija Eginskog, Svete velikomuče­nice Ognjene Marije i još mnogih drugih svetitelja, koje se nalaze u samom hramu. To bi prouzrokov­alo veliku duhovnu štetu koja bi bila nenadoknad­iva, zaključio je protojerej.

Prema saznanjima agencije Rina, na meti ovog razbojnika našli se su i Manastir Nikolje u Ovčar Banji, kao i Crkva Uspenja Presvete Bogorodice u Čačku. Čačanska policija intenzivno radi na rasvetljav­aju ovih slučajeva.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia