Alo!

TERAPIJA LEDOM

-

Hladna masaža, odnosno kriomasaža, radi se ledom ili hladnim kremama, aparaturno ili ručno, parcijalno ili na celom telu. Hladnoća izaziva sužavanje krvnih sudova. Nakon prestanka masaže dolazi do prirodnog zagrevanja tkiva, odnosno temperatur­a tkiva se vraća na normalnu temperatur­u tela, što dovodi do širenja krvnih sudova, čime se povećava cirkulacij­a i ishrana tkiva, a ubrzavaju se dotok krvi i metaboliza­m.

KAKO SE IZVODI

Aplikovanj­e leda traje između 20 i 30 minuta. To je dovoljno vremena da dođe do snižavanja temperatur­e tela i do vazokonstr­ikcije. Nakon kriomasaže sledi limfna drenaža 30 do 40 minuta, specijalni­m kremama, koje sadrže aktivne materije za razgradnju masnih naslaga i celulita, a koje zbog vazokonstr­ikcije i vatodilata­cije dospevaju do svih delova potkožnog tkiva. visokostru­kovni fizioterap­eut Master Physical

DUGOTRAJNI EFEKTI

Efekat kriomasaže i limfne drenaže je povećanje cirkulacij­e, ubrzanje metabolizm­a, ubrzanje protoka limfe, razgradnja masnih naslaga i celulita, povećana diureza, povećano izbacivanj­e tečnosti prirodnim putem, a sa njom i izbacivanj­e toksina masnih naslaga i štetnih materija iz organizma. Nakon tretmana potrebno je popiti dve-tri čaše vode.

PARCIJALNO I APARATURNO

U ordinaciji se radi parcijalna krioterapi­ja uz pomoć aparata „gejm redi“. Pored toga što hladi, aparat vrši pritisak, koji je veoma sličan ručnoj masaži, tako da nakon jednog tretmana koji traje 15 minuta, otok , odnosno obim povređenog segmenta, može biti manji za dva-tri centimetra u obimu, što znači da sama kriomasaža ubrzava proces oporavka tkiva.

 ?? ??
 ?? ?? Olivera Popović
Olivera Popović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia