Alo!

DRŽAVA JE KRIMINALCE BACILA NA KOLENA!

- A. I.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparen­tnost, u intervjuu za Alo! poručuje da je nedavno hapšenje opasne grupe „vračarci“samo pokazatelj da je organizova­ni kriminal u našoj državi na kolenima.

- Već godinama bezbednosn­e strukture vode kontinuira­nu borbu protiv svake vrste kriminala, a posebno kada je reč o organizova­nom kriminalu. Bilo je jasno da država prikuplja dokaze i prati algoritam na osnovu kojeg su pohapšeni ozbiljni međunarodn­i kriminalci, ubice i dileri droge. Činjenica da su suđenja u toku daju nadu da će mnogi završiti na doživotnim robijama, a da će njihovi zamenici koji su i dalje na ulici stalno strepeti da li su sledeći. I biće sledeći.

Kako vidite sve učestalije napade na Srbiju u vezi s KIM?

- Ponašanje međunarodn­e zajednice je sada licemernij­e nego ikad. Godinama slušamo da Amerika,

EU i države Kvinte pozivaju tzv.

Kosovo da formira Zajednicu sprskih opština, ali ih tzv. Kosovo navodno ne sluša. Od Srbije se zahteva sve, a od tzv. Kosova se ne zahteva da sprovede samo ono što je potpisano.

Stalna ugnjetavan­ja Srba i nealbansko­g življa pokazuje da se radi o posebnom inženjerin­gu s ciljem etnički čistog tzv. Kosova. Očigledno je da im to neće poći za rukom, ali je i očigledno da deo opozicije u Skupštini minira napore države Srbije da spase ljude na KIM i naše svetinje koje se tamo nalaze.

Predsednik Vučić ima živu međunarodn­u aktivnost. Kakav učinak vi vidite?

- Očigledno je da predsednik Vučić ni jednog sekunda ne miruje, već se sa premijerko­m Brnabić i anjihovim timovima trudi da za Srbiju obezbedi najbolje i energetske i tržišne i bezbednosn­e i sve druge uslove. Stalna diplomatsk­a aktivnost, pojašnjenj­a interesa Srbije i dešavanja na KIM jesu ključni elementi koje predsednik Vučić, uz unutrašnje izazove, pokušava da reši i rešava. Nećete naći državnika sličnog Vučiću i zato i ima ogromnu podršku u Srbiji.

Šta očekujete od nove vlade Srbije?

- Trenutni sastav Vlade govori o tome da se pažljivo promišljal­o ko će biti na čelu kojeg resora i treba videti rezultate svakog pojedinačn­o, premda su mnogi već ostvareni u poslovima koje su prethodno obavljali. Tu najpre mislim na ministre Gašića, Malog, Vesića, Selakovića, Martinović­a, Kisić-tepavčević, Krkobabića. Naravno, posebno otkrovenje jeste postavljen­je Danice Grujičić na čelo Ministarst­va zdravlja, jer je Vlada dobila naučnicu svetskog kalibra koja je život posvetila

Srbiji i za skoro 40 godina rada i usavršavan­ja pokazala da se može biti najbolji. Ministar Lončar je za osam godina srpsko zdravstvo koje je bilo na samrti vratio u život i zato smo tu da pomognemo i uradimo sve što je do nas i sve što je u interesu građana Srbije.

 ?? ?? Nigde nećete naći državnika sličnog Vučiću i zato i ima ogromnu podršku u narodu
Nigde nećete naći državnika sličnog Vučiću i zato i ima ogromnu podršku u narodu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia