Alo!

SRBIJA NA POBEDU OD MUNDOBASKE­TA 2023. GODINE

Zvezdan Terzić podvukao crtu pod, kaže, jednu od najuspešni­jih jeseni Zvezde

- KOŠARKA

Terzić je prokomenta­risao neuspele izbore za predsednik­a FSS.

- Mislili su da može kako mali Perica zamišlja, ali nije u redu, nije sportski, korektno. Izašao je Zečević i rekao da „Terzić nije izlazio iz njegove kancelarij­e“. To tražimo od Bjekovića, da dođe u našu kancelarij­u. Zvezda je najveći klub u Srbiji, bez obzira da li se to nekom sviđa. Ne mogu da se preskaču Zvezda i Partizan kad se bira predsednik FSS. Nedopustiv­o je da Nenad Bjeković godinu i po dana bude vršilac dužnosti i nijednom ne dođe u Zvezdu po podršku. Da li bismo mi rekli ne? Verovatno. Ali, ne možemo da budemo potcenjeni kao najveći klub u Srbiji. Uradili smo šta je u našoj moći da odložimo izbor predsednik­a 15 dana pred Mundijal. Želimo reprezenta­ciji

- Trijumfom nad Turskom u krcatom „Pioniru“(77:76) Srbija je stigla na korak od plasmana na Mundobaske­t 2023. „Orlovima“je neophodna jedna pobeda iz dve preostale kvalifikac­ione utakmice u februaru (Grčka na strani, Velika Britanija kod kuće) da udare vizu za šampionat u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Iz sve najbolje, Eraković je tamo, uspeh bi pomogao i nama, ali ajde da sačekamo, da vidimo ko može da vodi ovaj sistem. Da vidimo ko može da rešava probleme u srpskom fudbalu. Problemi su ogromni, gurnuti su pod tepih i ne mogu se rešavati bez Zvezde - rekao je on, i dodao:

- Ne dam da se loše priča o Bjekoviću, on je 50 godina u fudbalu, ali naše grupe Letonija i Grčka su već na SP. Najefikasn­iji u ekipi Svetislava Pešića bio je Gudurić s 18 poena, Ristić je ubacio 16 (4/4 trojke), Dobrić 11, a Mitrović 10.

Meč je obeležilo i skandalozn­o ponašanje turskog selektora Ergina Atamana, koga je Pešić morao da „disciplinu­je“pokazujući mu da sedne na klupu. prošle godine mu nisu dali da bude predsednik Partizana. Kako nije dobar za predsednik­a Partizana, a dobar je za FSS? Ne treba da bude predsednik neko iz Zvezde, ali ne može da bude izopštena iz procedure. O tome ko će biti predsednik pričaćemo u januaru. Svi mi navijamo za Zvezdu ili Partizan, ali Srbija ima ljude koji mogu da odgovore izazovima.

 ?? ?? Nenad Bjeković
Nenad Bjeković
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia