Alo!

NARKO-BABA NEGIRA KRIVICU IŠLA SAM DA SADIM GLADIOLE!

Samo sam htela da obiđem baštu. Ranac sam slučajno videla i pomerila ga štapom, ali ga nisam otvarala. Stala sam sa strane da popušim cigaretu, kada je naišla policija, ispričala je Nada

- PIŠE: N. GAVRILOV

- Celu noć nisam oka sklopio zbog svega, verujte mi! Nadam se samo da će da je puste, žena je samo našla taj ranac i eto šta se dogodilo kazao je za Alo! Dragan V. iz beogradsko­g naselja Galenika, sin starice Nade (78), koja je uhapšena u šumi u Zemunu sa 400 grama amfetamina.

Vest da je starica koja je na pragu osme decenije uhapšena s drogom, odjeknula je u utorak u Srbiji i izazvala šok. Interventn­a policija je u popodnevni­m satima u beogradsko­m naselju Galenika kod Zemuna zatekla staricu u šumici s rancem u kojem je pronađeno 400 grama opojne droge amfetamin, vagica za precizno merenje, kao i jedan nož.

Nada je juče saslušana u Višem javnom tužilaštvu, gde je negirala krivicu, tvrdeći da je samo išla da obiđe svoje gladiole! - Osumnjičen­a je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da ranac nije njen. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nadi V. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo. Sudija je ipak odlučio da joj odredi meru zabrane napuštanja stana bez elektronsk­og nadzora.

Prema nezvanični­m informacij­ama, Nada je na saslušanju ispričala da je išla u šumu da obiđe baštu u kojoj gaji cveće i jagode.

- Toga dana sam htela da vidim šta je s gladiolama. Ranac sam slučajno videla u žbunju i pomerila ga štapom, ali ga nisam otvarala, niti pipala. Stala sam sa strane da popušim cigaretu, kada je naišla policija - branila se osumnjičen­a starica.

Ovde ima puno narkomana i dilera koji ostavljaju sve i svašta, i eto ona, žena, našla ranac sa drogom i nadrlja

NADIN SIN DRAGAN ZA ALO!

Komšije iz njene zgrade u Svetozara Papića su u šoku, a sin je dočekao novinarske ekipe vidno potresen.

- Sada je baš saslušavaj­u... Nadam se da će makar da je puste na slobodu, pa da se tako brani! Ne mogu da verujem da se sve ovo događa. Ovde ima puno narkomana i dilera koji ostavljaju tu sve i svašta, i eto ona, žena, našla taj ranac i nadrlja. Verujte mi, celu noć nisam spavao, zaista ne mogu ništa više o tome da vam kažem. Razumite me - poručio je njen sin.

Nadina komšinica, takođe, smatra da je reč o grešci.

- Nadu znam iz viđenja, ali znam da je dobra žena. Stara je žena i mislim da nema veze s tim. U šoku sam, zaista! Koliko smo čuli, ona je tu u baštici

našla taj ranac, a kada je naišla policija, bacila ga. Redovno ide u tu šumicu, tu postoji nekoliko bašta. Više ljudi tu seje, od cveća do povrća. Verovatno se našla na pogrešnom mestu, ali više me ništa ne iznenađuje - kaže jedna od komšinica koja je želela da ostane anonimna.

400 GRAMA DROGE NAĐENO U RANCU U KOJEM JE BIO I VELIKI NOŽ I VAGICA ZA MERENJE

 ?? ?? Spid koji je policija pronašla u rancu
Spid koji je policija pronašla u rancu
 ?? ?? A gde su gladiole?: Bašta Nade V.
A gde su gladiole?: Bašta Nade V.
 ?? ??
 ?? ?? Komšije veruju da je starica nedužna
Komšije veruju da je starica nedužna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia