Alo!

MILIONER S BANJICE

Srpski teniser u Torinu premašio sumu od 160 miliona dolara zarađenih samo od turnirskih nagrada

- PIŠE: SLOBODAN VRAKELA

Gotovo sa svakim odigranim turnirom Novak Đoković obori neki rekord. Tako je u Torinu, na Završnom mastersu u sezoni, prešao prag od 160 miliona dolara zarađenih samo na turnirima. Suma od koje boli glava, pa je zato bolje ni ne pomišljati koliko je najbolji igrač u istoriji belog sporta dobio od brojnih sponzora tokom bogate karijere.

Nole je u Torino stigao s podatkom o zaradi u karijeri koja je iznosila 159.951.008. Međutim, na to treba dodati nagradu za dolazak na Završni masters, za šta se dobija 160.000 dolara, kao i dve pobede u grupnoj fazi koje su mu donele po 383.300 zelenih novčanica.

Đoković je bio prvi igrač koji je stigao do 140, pa onda i so 150. zarađenog miliona u karijeri. Po tim parametrim­a daleko je ispred najvećih rivala Rafaela Nadala (131,7 miliona) i Rodžera Federera (130,5 miliona), a kako je u Torinu moguće da ukupno zaradi 4,7 miliona dolara, dolazi se do zaključka da će vrlo brzo, verovatno u prvoj polovini 2023. godine, biti prvi igrač u istoriji koji je od nagradnog fonda inkasirao 170 miliona američkih dolara.

Kada je reč o top 10 najbogatij­ih tenisera i teniserki po turnirskim zaradama, važno je napomenuti da je među damama apsolutna liderka Serena Vilijams, koja se nalazi odmah iza velike trojke sa sakupljeni­h 94,8 miliona dolara. Nije isključeno da sjajnu američku teniserku ponovo vidimo na terenu kako pobeđuje i prelazi magičnu sumu od 100 miliona, iako je nedavno najavila povlačenje iz belog sporta.

Teniserka sa najvećom zaradom u istoriji je Serena Vilijams

 ?? FOTO: EPA ??
FOTO: EPA
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia